1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Rood, wit of rosé? Ontdek hier welke wijn bij welk gerecht past

Rood, wit of rosé? Ontdek hier welke wijn bij welk gerecht past

welke wijn bij asperges

Wijn en eten is altijd een goede combinatie. Tenminste, als je de juiste wijn bij het gerecht kiest. Welke wijn past bij welk gerecht? Rood, wit of rosé? Check hieronder wat handige tips, waardoor je in het vervolg altijd de perfecte wijnkeuze maakt. Lees je mee? 

welke wijn bij asperges

Rood, wit of rosé: hoe kies je een wijn uit?

Bij het combineren van wijn en gerechten is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Denk hierbij aan het afstemmen van de intensiteit van de wijn bij een gerecht. Kies voor lichte wijnen met lichte gerechten en zware wijnen met stevige gerechten. Ook het combineren van smaken maakt het eten nog lekkerder. Combineer citrus in een gerecht met bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc. Soms is het juist leuk om contrasten te creëren. Drink bij pittig eten een zoete Riesling. Hierdoor ontdek je weer nieuwe smaakcombinaties. 

Welke wijn bij welk gerecht: 10 populaire maaltijden

1. Asperges: Sauvignon Blanc 

Asperges hebben een subtiele, aardse smaak die goed samengaat met de frisse zuurgraad van Sauvignon Blanc. Deze wijn brengt de lekkere smaak van de asperges naar voren zonder te overheersen.

2. Kaasfondue: Chardonnay 

Een romige Chardonnay kan de rijke, smeuïge textuur van kaasfondue benadrukken. De boterachtige tonen van de wijn passen goed bij de hartige smaak van gesmolten kaas.

3. Mosselen: Riesling 

De lichte en levendige Riesling biedt de perfecte balans voor de zoute en zeeachtige smaak van mosselen. Het zoet-zure karakter van de wijn benadrukt de lekkere smaak van dit gerecht. 

4. Sushi: Pinot Grigio 

Sushi komt goed tot zijn recht met een lichte en verfrissende Pinot Grigio. Deze wijn verstoort de smaak niet, maar zorgt juist voor een smaakversterking.

5. Zalm: Pinot Noir 

De smaak van de lichtgerookte of gebakken zalm zal perfect worden aangevuld door de fruitige tonen van een Pinot Noir. De wijn balanceert de vettigheid van de vis en benadrukt zijn natuurlijke smaak.

6. Risotto: Chardonnay 

Een romige Chardonnay met zijn boterachtige ondertoon past goed bij de romige textuur van risotto. De wijn voegt een extra laag toe aan dit rijke gerecht.

7. Carpaccio: Merlot 

Zin in een lekkere carpaccio? Combineer dit gerecht dan met een Merlot. Deze zachte wijn met fruitige tonen zal de beste combinatie zijn met het vlees, zonder te heftig te zijn.

8. Hertenbiefstuk: Cabernet Sauvignon 

Bij de krachtige smaak van hertenbiefstuk vraagt om een robuuste wijn zoals Cabernet Sauvignon. De volle smaak van de wijn gaat goed samen met het vlees.

9. Kip: Chardonnay 

Of het nu gegrild, gebakken of gestoofd is, Chardonnay past goed bij kip. Het veelzijdige karakter van deze wijn gaat hand in hand met de verschillende bereidingswijzen van kip.

10. Pasta: Ballaturi Sangiovese 

De veelzijdige Italiaanse Sangiovese past goed bij verschillende pastagerechten. De fruitige en kruidige tonen van de wijn passen goed bij de verschillende sauzen en ingrediënten.

Op het boodschappenlijstje 

Charette Merlot Rosé van ALDI
Hamersma
3.89
0.75 l.
Charette Merlot Rosé
Charette Merlot Rosé
Prosecco Frizzante van ALDI
Hamersma
5.19
0.75 l. l = 6.92
Prosecco frizzante
Prosecco frizzante
Alameda Merlot van ALDI
Hamersma
2.99
0.75 l.-l
Alameda Merlot
Alameda Merlot
Pinot Noir van ALDI
Hamersma
5.99
0.75 l.
Pinot Noir
Pinot Noir
Charette sauvignon blanc bij ALDI
Hamersma
3.99
0.75 l.
Charette sauvignon blanc
Charette sauvignon blanc
Ballaturi Prosecco van ALDI
wijnicoon
6.99
0.75 l.
Ballaturi Prosecco
Ballaturi Prosecco

Meer zoals dit:

wijn bij asperges

Wijn bij asperges: de lekkerste aspergewijnen op een rij

Welke wijn bij asperges het lekkerst smaakt verschilt per persoon, al zijn er een aantal klassiekers te onderscheiden. Bekijk hier lekkere wijn bij asperges.

Verder lezen
Boerenkipfilet in rode wijn van ALDI

Boerenkipfilet gemarineerd in rode wijn

Verder lezen
recept met rode wijn

12 x lekkere recepten met rode wijn

Gek op rode wijn? We zetten maar liefst 12 recepten die rode bevatten op een rijtje. Van stoofperen tot suddervlees en zelfs toetjes!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch