1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Parasol schoonmaken in 7 stappen (mét hack!)

Parasol schoonmaken in 7 stappen (mét hack!)

Parasol schoonmaken

Of je nu een patio, balkon of tuin hebt, een parasol is een goede aanvulling op je buitenruimte. Het biedt schaduw op zonnige dagen en beschermt je zo tegen de hitte. Om ervoor te zorgen dat je parasol er op zijn best uitziet en lang meegaat, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken. Benieuwd hoe je een parasol kunt schoonmaken op een grondige en snelle manier? Je leest het hieronder. 

Parasol schoonmaken

Hoe vaak moet je een parasol schoonmaken? 

Hoe vaak je een parasol moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren. Waar staat de parasol? Hoe zijn de weersomstandigheden en hoe vaak gebruik je hem? Over het algemeen wordt aangeraden om je parasol minstens twee keer per seizoen schoon te maken. Bijvoorbeeld voordat je hem opbergt voor de winter en voordat je 'm weer gebruikt in het voorjaar. Op deze manier kun je de levensduur van de parasol verlengen en zorg je dat de parasol er fris en goed onderhouden uitziet. 

Een parasol schoonmaken? Zo doe je dat!  

Stap 1: Voorbereiding parasol schoonmaken  

Voordat je begint met het schoonmaken van je parasol, moet je ervoor zorgen dat je de juiste materialen bij de hand hebt. Je hebt een emmer warm water, allesreiniger, schoonmaakazijn, een schuurspons, een huishouddoekje en een tuinslang of gieter nodig.

Stap 2: Handige hack: verwijder los vuil van ingeklapte parasol 

Zorg ervoor dat je parasol volledig is ingeklapt voordat je begint. Op die manier kun je vuil veel makkelijker verwijderen en droogt hij beter dan wanneer de parasol is uitgeklapt. Klop zachtjes op de parasol om los vuil, zoals bladeren, stof en ander afval te verwijderen. Werk van boven naar beneden en let vooral op de plooien en de stof.

Stap 3: Reinig de stof 

Maak een sopje met allesreiniger en warm water in de emmer. Dompel de spons onder in het sopje en begin de parasol voorzichtig schoon te maken. Veeg in cirkelvormige bewegingen en zorg ervoor dat je alle vlekken en vuil verwijdert. Vermijd agressief schrobben, omdat dit de stof kan beschadigen. Spoel de stof daarna grondig af met water uit de tuinslang of gebruik hiervoor een gieter.

Stap 4: Vlekken van parasol schoonmaken met azijn

Zijn de hardnekkige vlekken niet volledig verdwenen? Dan kun je ze op de parasol schoonmaken met azijn. Maak hiervoor een mengsel van lauw water en een kopje schoonmaakazijn. Roer even door en breng het aan op de vlek. Laat het daarna enkele minuten intrekken, voordat je er overheen gaat met een spons. Spoel het daarna goed af met water en je zal zien dat alle hardnekkige vlekken verdwenen zijn. 

Stap 5: Reinig het frame 

Naast het schoonmaken van de stof is het belangrijk om ook het frame van de parasol schoon te maken. Gebruik een vochtig huishouddoekje met allesreiniger om het frame af te nemen en verwijder vuil, stof of spinrag. Zorg ervoor dat je alle hoeken bereikt.

Stap 6: Laat de parasol drogen

Laat de parasol volledig drogen voordat je hem inklapt of opbergt. Dit voorkomt dat er vocht achterblijft en er schimmel ontstaat. Laat de parasol bij voorkeur in de zon drogen, omdat zonlicht kan helpen bij het doden van eventuele bacteriën die nog zijn achtergebleven.

Stap 7: Bescherm de parasol 

Om je parasol langer schoon en in goede conditie te houden, kun je overwegen om een beschermhoes of een stuk plastic te gebruiken wanneer je hem niet gebruikt. Dit beschermt de parasol tegen vuil, stof en verschillende weersinvloeden. Hiermee zorg je ervoor dat jouw parasol dus nóg langer mooi blijft. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen
Tuin zomerklaar maken

De tuin zomerklaar maken doe je zo

Ook zo’n zin in de zomer? Check hier dan een paar handige tips over hoe je in no-time je tuin zomerklaar kunt maken.

Verder lezen
5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch