1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe maak ik mijn tuinmeubels zomerklaar? 6 tips
Hoe maak ik mijn tuinmeubels zomerklaar? 6 tips

Tuin zomerklaar maken

Tuin zomerklaar maken? 6 tips voor tuinmeubels  

Staat de lente op het punt te beginnen, dan wil je de tuin lente- en zomerklaar maken. Wat is nu de beste manier om je kussens op te frissen en je tuinset schoon te maken? Met deze tips bereid je de tuin in een handomdraai voor op de lente en de zomer. 

1. Tuinkussens opfrissen 

Liggen de tuinkussens stof te vergaren in de garage? Fris ze dan snel op met reinigingsdoekjes voordat ze naar buiten gaan. Daarmee haal je makkelijk het stof eraf en ruiken ze weer fris. Hebben de kussens iets meer liefde nodig? Pak dan een plantenspuit en meng schoonmaakazijn met water. Spray dat op je kussens en vocht en schimmel verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

2. Tuinstoelen schoonmaken  

Wanneer de tuinstoelen buiten overwinteren krijgen ze nogal wat te verduren. Dankzij onze natte winters verzamelen de poten en de onderkant van je tuinset nogal wat zand en modder. Maak de kunststof tuinstoelen grondig schoon met een sopje warm water en allesreiniger. Een houten tuinset maak je schoon met soda of keukenzout. Nu jouw tuinset weer helemaal schoon is, is het uiteraard tijd voor een tuinfeest. Wil je dat goedkoop doen? Lees dan dit artikel:

  • Lees ook: Goedkoop een tuinfeestje organiseren? Maak het simpel met deze stappen

3. Tussentijds onderhoud van de tuinset

Zit de zomer vol met verrassende regenbuien? Dan doe je er goed aan je tuinset tussendoor schoon te maken. Regelmatig onderhoud is de beste manier om je tuinmeubels lang mooi te houden. Helemaal na een rokende barbecue naast je stoelen, kunnen ze waarschijnlijk een opfrisser gebruiken. 

Tuin klaar voor het voorjaar | Altijd ALDI

4. Tuinmeubels veilig laten overnachten

Een wisselvallige zomer is geen uitzondering in Nederland, dus zorg ervoor dat je iedere dag de tuinset afschermt met een hoes. Overweeg eventueel om de kussens binnen te leggen. Dat is misschien wel een hoop gedoe aan het einde van de dag, maar je voorkomt hiermee wel dat je kussens gaan schimmelen vanwege de regen. 

5. Vlekken verwijderen van de tuinset

Vogelpoep, sangría of roet van de barbecue. De geliefde tuinset krijgt nogal wat te verduren en dus zijn vlekken onvermijdelijk. De beste manier om de tuinset te beschermen, is door vlekken meteen te verwijderen. Vogelpoep verwijder je bijvoorbeeld het beste door een natte doek met allesreiniger op de vlek te laten liggen. Na een kwartiertje veeg je de vlek schoon met een harde borstel. 

6. Goed voorbereid de winter in 

Zit de zomer er weer op? Vergeet dan niet je meubels weer goed op te bergen. Heb je geen garage of schuur om je meubels op te bergen? Met een tuinmeubelhoes bespaar je jezelf volgend jaar een hoop werk. Zorg er dan wel voor dat je meubels droog zijn, anders ‘stikt’ het materiaal en kan er schimmel ontstaan. 

Voor op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Meer informatie
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Meer informatie
5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch