1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3.  Tuinkussens schoonmaken
 Tuinkussens schoonmaken

tuinkussens schoonmaken

Tuinkussens schoonmaken in 5 stappen

Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, begint het waarschijnlijk te kriebelen om weer lekker in de tuin te zitten. Alleen merk je na een paar dagen dat de kussens al snel een hoop vuil en vlekken verzameld hebben. Hoe je de tuinkussens het beste schoonmaakt leggen we je stapsgewijs uit.

1. Begin met de stofzuiger

Vuil, zoals etensresten, bloesem en kleine takjes van de bomen, verwijder je eerst met de stofzuiger. Stofzuig de kussens één à twee keer per week om de kussens schoon te houden. Vergeet ook niet tussen en onder de kussens te stofzuigen. Het écht grove vuil, zoals grote bladeren, verwijder je natuurlijk met de hand, zodat de stofzuiger niet verstopt raakt. 

2. Was de hoezen 

Check na het stofzuigen meteen of je de kussenhoezen kunt wassen. Het scheelt een hoop geboen en gedoe wanneer de wasmachine het werk voor je kan doen.  Kijk even naar de wasinstructies van de hoezen zodat je ze op de juiste manier wast. 

3. Verwijder vlekken handmatig 

Zijn de kussenshoezen niet wasmachinebestendig? Of zitten er grote vlekken op? Dan is het aan te raden deze met de hand te verwijderen. Vlekken verwijderen is het makkelijkst wanneer de kussenhoes van het kussen gehaald kan worden. Dan kun je namelijk met lauwwarm water en afwasmiddel de vlek verwijderen. Daarna gebruik je de tuinslang om alle zeepresten grondig weg te spoelen. Laat de hoezen goed drogen voordat je de kussens er weer in doet. Vlekken verwijderen hoeft niet perse een hels karwei te zijn. Lees hier hoe je de meest hardnekkige vlekken verwijdert: 

sopje

4. Verwijder schimmel met azijn

Na een winter in de garage hebben je tuinkussens ook een opfrisbeurt nodig. Wanneer de kussens zo lang ingepakt zitten kan het ook nog eens gebeuren dat er  schimmel opzit. Hetzelfde kan ook gebeuren tijdens een vochtige zomer en de kussens niet genoeg tijd krijgen om op te drogen. Gelukkig verwijder je schimmel gemakkelijk met schoonmaakazijn. Meng schoonmaakazijn met warm water en eventueel een beetje afwasmiddel. 

5. Maak je kussens regelmatig schoon

De beste manier om je tuinkussens lekker fris te houden, is door deze regelmatig schoon te maken. Het stofzuigen van de kussens helpt daarbij, maar ook het goed laten drogen van de kussens na een regenbui of vochtige dag voorkomt een hoop vlekken en nare geurtjes. De allerfriste kussens zijn natuurlijk onderdeel van een zomerklare tuin. Hoe je de tuinmeubels voorbereidt op de zomer lees je hier: 

Zijn de kussens weer lekker schoon? Dan is het tijd voor een tuinfeestje. Hoe je goedkoop een tuinfeestje organiseert vertellen wij je in dit artikel: 

 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Douche schoonmaken

Douche schoonmaken: 9 tips

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? ALDI legt in 9 stappen uit hoe je te werk gaat. Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Meer informatie
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Meer informatie
wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch