1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Balkon schoonmaken en lenteklaar maken in 7 stappen

Balkon schoonmaken en lenteklaar maken in 7 stappen

balkon schoonmaken

Niets is fijner dan met een schoon huis en een schoon balkon de lente te starten. Neem  daarom aan het begin van dit seizoen jouw balkon eens flink onder handen. Ben je benieuwd hoe je je balkon kunt schoonmaken op een snelle, maar grondige manier? Met de volgende stappen wordt het schoonmaken van jouw balkon een makkie! 

balkon schoonmaken

Een balkon schoonmaken in 7 stappen  

1. Haal het balkon leeg

Zorg dat alle potten en meubels van het balkon af zijn. Lukt het niet om ze ergens anders te stallen? Probeer ze dan aan de kant te schuiven, zodat je genoeg ruimte hebt voor de schoonmaak.  

2. Ontstoffen

Veeg al het zand en stof met een stoffer van de meubels, balustrade, kozijnen en ramen. Ook kun je de zijkanten van de potten meenemen. Maak daarna de grond zand- en stofvrij met een bezem.

3. Sopje maken 

Maak vervolgens een sopje van warm water met een beetje allesreiniger. Maak vervolgens met een huishouddoekje de balustrade en de meubels goed schoon. Ben je daarmee klaar, dan zijn de ramen aan de beurt. 

4. Ramen wassen 

Bij een schoon en lenteklaar balkon, horen natuurlijk ook schone ramen. Was je ramen grondig met water met een druppeltje afwasmiddel. Vergeet niet ook de kozijnen af te nemen met een vochtige doek.

5. Vloer balkon schoonmaken met chloor 

Heb je hardnekkige vlekken op de vloer van je balkon zitten? Dan kun je ze met een mengsel van warm water en een klein beetje chloor schoonmaken. Je zal zien dat de vlekken door deze mix snel verdwijnen.

6. Vloer en meubels balkon schoonmaken met azijn

Wanneer je liever geen chloor gebruikt, kun je je balkon ook prima met schoonmaakazijn schoonmaken. Dit kun je ook gebruiken als je last hebt van groene aanslag. Met warm water en een beetje schoonmaakazijn verwijder je deze groene aanslag eenvoudig van tegels en tuinmeubels. Ook kun je je balkon planken er goed mee schoonmaken. De zuren die in azijn zitten, verwijderen algen en mossen namelijk in een handomdraai.

7. Balkon dweilen

Nadat je de vloer met chloor of azijn hebt schoongemaakt, kun je het balkon nog dweilen. Gebruik hiervoor een sopje met allesreiniger met eucalyptusgeur. Dit zorgt ervoor dat alles heerlijk fris ruikt. Heb je geen gladde vloer, maar planken? Dan kun je een sopje over de planken gooien. Daarna ben je klaar om het balkon opnieuw in te richten.

Hoe een balkon schoonmaken? 

Een balkon of tuin lenteklaar maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en energie. Maar hoe lekker is het, als je daarna bij de eerste zonnestralen al op je balkon of in de tuin kunt zitten? Dat is pas genieten. Je hebt het volgende nodig om een balkon lenteklaar te maken: 

Balkon lenteklaar maken met decoratie 

Is het schoonmaken van je balkon gelukt? Dan is het nu tijd om je balkon op te vrolijken met decoratiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan een schaal met schelpen of windlicht op je tafel.

Meubels 

Heb je nog meubels van afgelopen jaren staan? Zet ze dan eens anders neer! Maak een leuk zitje, zodat je er tijdens de eerste zonnestralen direct gebruik van kan maken. Gooi wat leuke en vrolijke kussens in de stoelen of op de loungebank en zak er lekker in weg. 

Bloemen voor het balkon 

Bij de lente denken we aan bloemen. Zet een grote bos bloemen neer op je balkon, op een tafeltje. Heb je geen plek voor een tafel? Maak dan een vrolijk planten- of bloemenhoekje. Ook is het leuk om bakken aan de balustrade te hangen waar je bollen in kunt planten – dan heb je in het voorjaar een leuke en vrolijke verrassing in je bloembak. 

Buitenverlichting

Met buitenverlichting zorg je niet alleen voor licht tijdens donkere avonden, ook maak je je balkon in één klap gezellig. Hang een leuke slinger van vrolijke lampjes op aan de balustrade van het balkon of aan de buitenmuur. Ga voor lampjes in verschillende kleuren of leuke bollampjes, net wat jij wil. 

 

Meer zoals dit:

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen
Tuin zomerklaar maken

Hoe maak ik mijn tuinmeubels zomerklaar? 6 tips

Tijd om de tuin zomerklaar te maken? Met deze tips fris je de tuinstoelen op en is de tuin klaar voor de zomer.

Verder lezen
vakantie in eigen land

Zo vier je vakantie in de tuin

Je hoeft helemaal niet naar verre oorden af te reizen om op vakantie te gaan. Met deze tips vier je vakantie in de tuin.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch