1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Van broodje tot salade: lunchideeën voor onderweg
Van broodje tot salade: lunchideeën voor onderweg

lunch onderweg

Van broodje tot salade: lekkere lunchideeën voor onderweg 

Kun je wel wat nieuwe lunchideeën gebruiken? In dit artikel vind je alles voor onderweg: van wraps en broodjes voor de lunch tot lunchsalades en alles ertussenin. We delen recepten en praktische tips om eten mee te nemen. Dit zijn de lekkerste lunchideeën voor onderweg.

Lunchideeën voor onderweg 

 1. Lunch wraps 
 2. Belegde broodjes
 3. Salades & bowls
 4. Soep & gazpacho

1. Lunch wraps  

Als er een gerecht ideaal is om mee te nemen, is het de wrap wel. Verkrijgbaar in het klein en groot, zo uit het vuistje te eten en te beleggen met alles wat je koelkast huisvest. Van roomkaas met gerookte zalm en komkommer tot vegetarische salades en van restjes avondeten van de dag ervoor tot een gebakken ei. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past in een wrap. En doordat je ‘m oprolt houdt het alle ingrediënten heel slim vast. Verpak in aluminiumfolie en rol de wikkel als je gaat eten naar beneden tot de lunch wrap op is. Geen wraps, maar toevallig wel pannenkoeken in huis? Zolang ze niet gezoet zijn kun je die prima voor elkaar vervangen. 

2. Belegde broodjes 

Natuurlijk zijn belegde broodjes ook een fijne lunch voor onderweg. Let wel op hoe warm het overdag wordt, want met een beetje zonnige temperaturen wordt een belegd broodje al snel een tikje klef. Vermijd op warme dagen als het even kan ook rauw vlees zoals filet americain, dat kan namelijk al snel een bron van bacteriën worden. Zeker weten dat je broodje het overleeft? Verpak het broodje in aluminiumfolie en neem een ijskoud koelelement mee. 

wraps

3. Salades & bowls

Liever een salade of bowl mee als lunch? Ook dat kan. Bewaar het liefst de dressing in een apart bakje en leg de slablaadjes bovenop. Zo blijven de ingrediënten knapperig en vers, en verlept de sla niet door de dressing. Ook hierbij geldt dat als het buiten warm is, een koelelement geen overbodige luxe is. En heb je nog wat restjes van het avondeten van de dag ervoor? Verwerk die ook gerust in je salade. 

4. Soep & gazpacho 

Tot slot een minder gangbare meeneemlunch, maar daardoor niet minder geschikt: soep! Bewaar een portie soep in een rond soepbakje of gebruik een glazen pot. Warm de soep op in een pan of magnetron en top eventueel ter plekke met verse kruiden, zaden, noten of croutons. Is het gazpacho wat de klok slaat? Voeg dan een paar ijsklontjes toe zodat hij lekker koud blijft.    

Meer zoals dit:

gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Verder lezen
eiwitten

Waarom is het belangrijk voldoende eiwitten te eten?

Hoeveel eiwitten per dag? En welke eiwitten zijn belangrijk? In dit artikel leggen we het kort en simpel uit.

Verder lezen
vezelrijk

Makkelijk vezelrijk eten doe je met deze slimme tips

Vezelrijk eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met deze slimme tips lukt het in een handomdraai. Zo wordt vezels eten voor iedereen een feestje!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch