1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Bloemen knutselen van papier: 5x bloemen

Bloemen knutselen van papier: 5x bloemen

bloemen knutselen

Bloemen knutselen van papier is een leuke activiteit voor het hele gezin. Met vrolijk gekleurde bloemen haal je in één keer de lente in huis. Gelukkig zijn er veel makkelijke bloemen te knutselen. Wij hebben hier 5 leuke en vrolijke ideeën voor je klaarstaan. Volg de tips en de stappen hieronder en voor je het weet hangt je huis vol vrolijke knutselwerken. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

bloemen knutselen

5x Bloemen knutselen van papier

Zin om te knutselen? Probeer dan papieren bloemen te maken. Door bloemen te knutselen, haal je direct de lente in huis. Hieronder geven we je voorbeelden hoe je makkelijk papieren bloemen kunt knutselen, zoals narcissen, madeliefjes, zonnebloemen, margrieten en tulpen.

1. Narcis van wc-rol 

Wil je iets leuks knutselen voor de lente? Dan mag een narcis niet ontbreken. Narcissen zijn makkelijk te maken van papier en een lege wc-rol. Gebruik hiervoor een geel blad papier, waaruit je de bloem knipt. Knip een wc-rol doormidden en maak deze met een stift oranje. Dit is het hart van de narcis, de trompet. Knip aan één kant van de trompet driehoekjes in, zodat je een soort kartelrandje krijgt. Breng wat lijm op de rechte rand aan, plak het op het gele papier en klaar is je narcis. Plak de narcis eventueel op een groen rietje en lijm er wat groene bladeren op!

bloemen knutselen

2. Madeliefje van papieren beker

Heb je toevallig papieren bekers in huis? Maak hier dan in mum van tijd een schattig madeliefje van. Knip hiervoor de papieren beker om de centimeter in tot de bodem en vouw, als je het hele rondje hebt afgewerkt, de beker open. Je ziet dat er nu een bloem in de vorm van een madeliefje tevoorschijn komt. Knip de blaadjes iets ronder of iets korter, waarna je hem kunt versieren. Gebruik hiervoor kleurpotlood, stiften of verf. Veel madeliefjes zijn wit, maar soms kleuren de randen rood, roze of paars. Het zijn dan ook erg vrolijke bloemen. Plak ze daarna op het raam of op de deuren en je hebt direct een vrolijke sfeer in huis. 

bloemen knutselen

3. Zigzag zonnebloem

Wil je iets leuks knutselen voor de lente, dan is een vrolijke zonnebloem altijd een goed idee. Je maakt deze bloem door twee rechthoekige stroken van geel papier al zigzaggend op te vouwen. Vouw ze daarna dubbel en plak de zijkanten van de twee papiertjes aan elkaar vast. Je zal zien dat je nu een rondje hebt gemaakt. Plak vervolgens een bruine cirkel in het midden en je zonnebloem is klaar. Wil je een steel maken? Een steel maak je eenvoudig van een papieren rietje. Stift deze in de kleur groen en bevestig de steel met lijm aan de zonnebloem. 

4. Margriet van korte strookjes 

Vrolijke margrieten zijn ook leuk voor jouw lente huis. Deze bloemen kun je makkelijk maken met behulp van korte strookjes papier. Maak twee cirkels in de kleur geel en maak 10 smalle strookjes van ongeveer 1 centimeter breed. Plak de beginstukken op de cirkel, waarbij je ze iets laat uitsteken en daarna weer terugbrengt naar dezelfde cirkel. Plak de uiteinden op de beginstukken en plak de tweede gele cirkel er overheen. Je margriet van papier is nu af. 

5. Hyacint

De laatste bloem die we gaan maken is de hyacint. Dit heb je nodig: gekleurd A4 papier, een lijmstift, een potlood, en een schaar.

 1. Teken een ovaal met potlood op paars papier en knip deze vervolgens uit. Een tip: als je het papier dubbel vouwt, kun je meerdere bloemen tegelijk maken!  

 2. Pak een nieuw vel in dezelfde kleur. Vouw het papier in de lengte dubbel en knip deze doormidden. Leg beide helften op elkaar. Vervolgens knip je strookjes van ongeveer één centimeter breed vanaf de kortste kant.  

 3. Doe een beetje lijm op de uiteinden van de strookjes en maak er krulletjes van door ze aan elkaar te plakken.

 4. Als alle krulletjes klaar zijn, plak je de krulletjes met lijm op het ovaal.  

 5. Voor de steel van je bloem pak je groen papier. Vouw deze net zo vaak om tot je een dikke steel hebt en lijm het laatste stukje vast. Vouw een ander groen papier dubbel en teken de helft van een ovaalvormig blad. Knip dit vervolgens uit.  

 6. Plak het steeltje op de achterkant van het ovaal. En doe tot slot wat lijm op de binnenkant van de vouwlijn en plak het blad aan de steel vast. En je hyacint is klaar!

Meer zoals dit:

zelf koekjes bakken

De 5 beste tips voor zelf koekjes bakken

Zelf koekjes bakken is leuk om te doen en hartstikke makkelijk. Bekijk hier de beste tips voor koekjes bakken, inclusief tips voor koek bakken zonder boter.

Verder lezen
kat knutselen

5x knutselen met plastic flessen

Wist je dat je hele leuke dingen kunt maken van lege plastic flessen? In dit artikel lees je 5 tips om te knutselen met flessen.

Verder lezen
knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

Knutselen met lege wc-rollen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Met wc-rollen maak je de mooiste projecten en wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch