1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Knutselen met Pasen: de 7 leukste ideeën voor kids
Knutselen met Pasen: de 7 leukste ideeën voor kids

knutselen pasen

Knutselen met Pasen: de leukste ideeën voor kids

Knutselen met Pasen, de ideale activiteit voor met de kids tijdens dit lange weekend. Pasen betekent voor velen een weekend met familie en paasbrunchen met elkaar. Heerlijk eten, gezelligheid en snoepen van de chocolade paaseitjes. Maar ook daarna is het leuk om creatief bezig te zijn met elkaar. Na de brunch is het dan ook tijd voor het echte werk: knutselen met de kids. We geven zeven leuke en simpele ideeën om te knutselen met spullen die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt. Zelfs goed te doen voor ouders die niet van knutselen houden.

1. Paaskaarten knutselen met Pasen

Een kaart krijgen blijft altijd heel erg persoonlijk en lief. Maak daarom een nieuwe traditie met jouw gezin en knutsel, knip en plak paaskaarten. Schrijf op de kaarten een persoonlijk berichtje of een prachtige tekening voor vriendjes of (eenzame) buren of ouderen in de buurt. Ga na de paasbrunch vervolgens lekker wandelen en stop ze in de juiste brievenbussen. De kinderen én de ontvangers zullen stralen.

Paastip: knip de kaarten in de vorm van een ei voor dat échte paasgevoel.

ALDI pasen knutsel video paaskaarten

2. Paaseieren stempelen op papier

Paaseieren stempelen? Een flashback naar de kindertijd. Maar hoe moet het ook alweer? We nemen een ongekookte aardappel – die een beetje de vorm heeft van een paasei. Snijd deze doormidden en kerf daar randjes, rondjes of streepjes in met een vorkje of een lepeltje. Bestrijk ieder stukje van de aardappel met een kleur verf naar keuze en je kunt met het aardappel-paaseieren-stempelen beginnen. Druk de aardappel op het papier en voilà. In een mum van tijd heb je een prachtig schilderij op papier. Dat is nog eens slim knutselen met Pasen! 

ALDI pasen knutsel video paaseieren stempelen

3. Paaseieren schilderen en zoeken

Knutselen met Pasen kan niet zonder deze activiteit: paaseieren schilderen en verstoppen. Extra leuk om als activiteit te doen met de kinderen, voordat je ze gaat verstoppen, is om de eieren met elkaar te schilderen. Het is handig om de eieren in 8-10 minuten eerst goed hard te koken. Dan gebeuren er geen vieze ongelukjes als de eieren breken. Schilder daarna samen de eieren en laat ze goed drogen.

Houd je niet zo van schilderen, koop dan de gekleurde eieren kant en klaar in de winkel of kies uit het assortiment klein geprijsde chocolade-eitjes, wel zo makkelijk! De paashaas van de ALDI heeft een neusje voor de beste paaseitjes van chocolade. Daarom doet hij altijd extra zijn best om de lekkerste eitjes te vinden voor een scherpe prijs en dat proef je.

Tips voor paaseieren zoeken

Zoektip voor de kleinere kinderen: om te voorkomen dat één kindje er met alle eitjes vandoor gaat en de rest verdrietig is, kun je ieder kind een eigen kleur geven om te zoeken of vertel ze dat ze alleen hun zelf geschilderde eieren mee terug mogen nemen. Zo is iedereen blij!

Zoektip voor de grotere kinderen: geef een extra dimensie aan de zoektocht door met kleine opdrachten te werken. Of maak een ei-escaperoom, met allerlei kleine hints om de eieren in een kamer te vinden binnen een bepaalde tijd. Kost even moeite, maar zeker weten dat ze niet gaan zeuren om schermtijd.

4. Versier het huis met paasknutsels

Kinderen vinden het heerlijk om betrokken te worden bij ‘grotemensendingen’. Ze willen zo graag groot worden, terwijl wij zo graag willen dat ze zo lang mogelijk klein blijven. Versier samen het hele huis met grootse of kleine paasversieringen. Maak samen de versiering en knutsel leuke slingers, gekleurde veertjes of kleine paaseitjes aan een touwtje en je bent de hele middag zoet. Maak er echt een moment van met warme chocolademelk erbij en geniet, het gaat zó snel.

5. Een eiermandje knutselen van een beker

Wil jij een stevig eiermandje knutselen, dat niet snel kapot gaat? Nu is daar een supersimpele oplossing voor: gebruik een stevige kartonnen beker. Versier de beker samen met de kids, rijg er een mooi touwtje aan, vul het met stro en leg er de gevonden chocolade-eitjes in. Leuk om neer te zetten na de paaseierenzoektocht.

ALDI pasen knutsel video eiermandje knutselen voor paaseieren

6. Eieren gooien: maak je eigen Paas Picasso

Dit idee is voor de gevorderden! Mooi weer is wel vereist voor deze activiteit en je moet het aandurven, maar de kinderen zullen nog nooit zo enthousiast zijn geweest tijdens een knutselopdracht. Wat houdt het in?

 • Tik de kopjes (dus alleen de bovenkant) van rauwe eieren en giet de inhoud in een bakje en zet in de koelkast. Deze eieren kun je namelijk nog prima gebruiken bij de paasbrunch. Zoek je nog inspiratie voor de paasbrunch? Bekijk dan dit recept voor een omeletwrap of roerei.
 • Bewaar de eierdoos.
 • Leg de lege eierschalen voorzichtig in een bak met water, zodat de restjes ei verdwijnen. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukendoek.
 • Vul de eierdoos met de lege schalen en vul deze schalen weer met allerlei kleuren plakkaatverf.
 • Zet buiten een groot stuk karton neer of een officieel verfdoek en laat de kinderen één voor één de eieren kapot gooien op het doek! Voila: een eigen Picasso.

7. Kleurplaat Pasen

Zijn de kinderen gek op tekenen en wil je het jezelf lekker makkelijk maken? Sla dan deze Pasen kleurplaat van ALDI op en print deze uit voor fijn kleurplezier. 

download pasen kleurplaat

Meer zoals dit:

paasbrunch tafel

4 leuke manieren om de paasbrunch tafel te dekken

Ontdek 4 simpele en goedkope ideeën voor een prachtig gedekte paasbrunch tafel, waar iedereen het liefst de hele dag aan blijft zitten.

Verder lezen
3x paasstol op een andere manier

3x paasstol op een andere manier

Paasstol is ontzettend lekker met een smeer amandelspijs, maar er zijn nog 3 geniale manieren om het te eten. Je leest er hier meer over.

Verder lezen
paasbrunch recepten

Meer dan 15 lekkere paasbrunch recepten en ideeën

Recepten nodig voor de paasbrunch? Een heerlijk overzicht met meer dan 15 paasbrunch recepten, ook voor de kinderen. Voor ieder wat wils.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch