1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Biefstuk snijden doe je zo
Biefstuk snijden doe je zo

biefstuk snijden

Biefstuk snijden doe je zo 

Een perfect gegaard stukje biefstuk, met geroosterde aardappels en een frisse salade erbij. Simpel en ontzettend lekker. Maar het snijden, hoe zit dat ook alweer? Doe je dat tegen de draad in of juist met de draad mee? Hoe snijd je een biefstuk in perfecte reepjes? En moet je even wachten met snijden of kan het zodra het vlees uit de pan is? In dit artikel lees je precies hoe je biefstuk het beste kunt snijden. Ook delen we de lekkerste recepten met biefstuk. 

Biefstuk snijden: tegen de draad in of met de draad mee 

Biefstuk snijden is appeltje eitje. Er zijn alleen twee basisprincipes die je altijd moet volgen: laat het vlees altijd even rusten en snijd het vlees altijd tegen de draad in. Door het biefstukvlees te laten rusten zorg je dat de sappen in het vlees tot rust komen. Als je het vlees direct na het bakken snijdt zouden die sappen er direct uitlopen, met een droog stuk vlees als resultaat. Laat het vlees daarom altijd, ook bij andere soorten vlees of gevogelte, minimaal een minuut of vijf rusten. Verpakt in aluminiumfolie zodat het warm blijft. 

Het tweede punt om op te letten is het tegen de draad in snijden van biefstuk. Dit doe je om te voorkomen dat het vlees taai wordt. Je breekt namelijk als het ware te verbindingswegen in het vlees, waardoor het nog malser wordt. ‘De draad’ zijn de zichtbare lijnen in het vlees. Lopen die horizontaal, dus van links naar rechts? Snijd dan het vlees verticaal, van boven naar beneden. Lopen de lijnen verticaal of diagonaal, draai dan het vlees zodat ze horizontaal liggen. Van boven naar beneden snijden is namelijk verreweg het makkelijkst. 

biefstuk

Lekkere recepten met biefstuk

Trek gekregen in biefstuk? Bekijk de onderstaande recepten met biefstuk. Denk aan een klassieke Black Angus biefstuk met peperroomsaus en gekaramelliseerde witlof of een Angus biefstuk met gepofte tomaat. Heb je iets te vieren of is het kerst? Ga dan voor de hertenbiefstuk in rodewijnsaus met sjalotten. Of kies simpelweg één van de andere smakelijke recepten van ALDI

Meer zoals dit:

biefstuk bakken

Biefstuk bakken: rare, medium en well done

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well done? In dit artikel geven we je verschillende tips voor de perfecte biefstuk bakken.

Verder lezen
groente biefstuk

Welke groente eet je bij biefstuk?

Groente bij biefstuk is altijd een goed idee. Lees in dit artikel welke groenten goed bij biefstuk passen én hoe je de lekkerste biefstuk met champignons maakt.

Verder lezen
biefstuk bakken

Biefstuk bakken: in de pan, airfryer, oven en sous-vide

Biefstuk bakken in de pan, airfryer, oven of sous-vide? Lees in dit artikel alles het bakken van de perfecte biefstuk.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch