1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Angus biefstuk met gepofte tomaat en kruidensalsa

Angus biefstuk met gepofte tomaat en kruidensalsa

Angus biefstuk met gepofte tomaat en kruidensalsa

Gemiddeld

20Min

4 Personen
300 g mini pruim trostomaatjes
7 el extra vierge olijfolie
10 g koriander
1 el oregano
1 el citroensap
50 g roomboter
4 Angus biefstuk
Mail recept

Biefstuk met gepofte tomaat en kruidensalsa

Liefhebbers van biefstuk opgelet: dit Black Angus biefstuk recept met gepofte tomaat en kruidensla is misschien wel één van de lekkerste manieren om biefstuk te serveren. De combinatie van perfect gebakken biefstuk met het zoete van de gepofte tomaatjes en de frisse kruidensla zorgt namelijk voor een perfecte balans. Als je het vlees opdient in mooie plakjes met de tomaten nog aan de tros voelt het bijna alsof je in een restaurant eet. 

Biefstuk bakken hoeft overigens echt niet moeilijk te zijn. Het belangrijkst is dat je weet wat jij zelf of je gasten aan tafel het lekkerst vinden. Wil je het liefst zo rood mogelijk, mooi rosé of juist doorbakken? Bak op basis daarvan de biefstuk korter of langer aan elke kant. Daarbij helpt het als je na het bakken de biefstuk(ken) verpakt in aluminiumfolie 3 tot 5 minuten laat rusten. Door het rusten wordt het vlees malser en minder snel droog. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de mini pruim trostomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster 15-20 minuten in de oven. 

Stap 2

Hak de peterselie en koriander fijn. Meng met de resterende olijfolie, de oregano, rodewijnazijn en citroenrasp. Zet apart. 

Stap 3

Verwarm een grote koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout. Bak aan beide kanten 3-5 minuten, afhankelijk van je voorkeur. Verpak in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en laat 5 minuten rusten op kamertemperatuur. 

Stap 4

Serveer het vlees met de kruidensalsa en gepofte tomaatjes. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 3,29 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch