1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Goede start: zo doe je het beste weekboodschappen
Goede start: zo doe je het beste weekboodschappen

weekboodschappen

Weekboodschappen doen: 3 tips

Eén keer per week naar de supermarkt gaan om weekboodschappen te doen klinkt een stuk makkelijker dan iedere dag opnieuw naar onze winkel gaan. Naast dat het geld oplevert, levert het jou ook veel tijd op die je aan jezelf of jouw gezin kunt besteden. Hoe plan je de weekboodschappen handig in zodat je niets vergeet en dus daadwerkelijk geld én tijd bespaart? In dit artikel lees je de beste tips om de weekboodschappen zorgvuldig te plannen handig op een rijtje. 

De weekboodschappen voorbereiden

Begin met het vaststellen van jouw budget voor de boodschappen, aan de hand van dit budget kun je wekelijks inzicht krijgen hoeveel je nu precies uitgeeft en of je binnen budget blijft. Daarnaast zijn een boodschappenlijstje en een weekmenu een goed begin om je zorgeloos aan jouw weekboodschappenbudget te houden. Iedereen die de aanbiedingsfolder in de gaten houdt, vindt nog makkelijker inspiratie om jouw weekmenu te vullen. 

weekboodschappen

1. Maak het boodschappenlijstje van tevoren

Een boodschappenlijstje zorgt ervoor dat de weekboodschappen een feestje worden! Met de juiste voorbereiding hoef je tenslotte niet meer na te denken over wat je allemaal nodig hebt terwijl je in de supermarkt staat. Dat scheelt een hoop stress. Bovendien kun je dan ook alvast uitrekenen of je de weekboodschappen binnen budget houdt. Schrijf alle benodigdheden voor de komende week op een lijstje in categorieën. Zo weet je zeker dat je niets vergeet én je in de supermarkt gericht de boodschappen kunt doen. 

tip

Leg in de keuken een kladblok en pen in het zicht zodat je meteen op kunt schrijven als er iets op is. Jouw partner of grote kinderen kunnen hierop dan ook wensen invullen. Vraag het hele gezin mee te werken aan deze boodschappenlijst, zodat je niet eerst een half uur alle kastjes af moet werken op zoek naar (bijna) lege verpakkingen. 

tip

2. Stel een weekmenu samen

Wanneer je een boodschappenlijstje maakt, is het natuurlijk wel zo handig dat je alvast weet wat je komende week gaat koken. Inspiratie nodig om jouw weekmenu samen te stellen? Bekijk dan alle verschillende weekmenu's van ALDI, van een heerlijk budget weekmenu tot een weekmenu voor een goede start. 

Denk ook meteen na over de andere maaltijden: welke snacks nemen de kinderen mee naar school? Zijn alle ingrediënten voor een gezond ontbijt in huis? En misschien wil je ook nog iets lekkers in huis halen voor het weekend. Schrijf dit allemaal op jouw boodschappenlijstje. 

De weekboodschappen uitvoeren

Zijn alle voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om de reis naar de supermarkt in te plannen. Wist je dat er een “beste” tijd is om slim boodschappen te doen? 

3. Plan je trip naar de supermarkt

Spontaan de weekboodschappen doen? Liever niet. Wie slim is plant de weekboodschappen goed in. Bijvoorbeeld wanneer het rustig is in de supermarkt. Uit onderzoek blijkt dat dat tussen tien en elf uur ‘s ochtends is, op een doordeweekse dag. Is het voor jou niet mogelijk om doordeweeks naar de supermarkt te gaan en ben je gebonden aan het weekend? Slim boodschappen doen is nog steeds mogelijk. Probeer zo vroeg mogelijk naar de supermarkt te gaan. Wat je in ieder geval niet wilt doen is met honger de weekboodschappen bij elkaar zoeken. Onder die omstandigheden is het namelijk moeilijk (ongezonde) snacks en onnodige lekkernijen te weerstaan! 

Meer zoals dit:

snelkookpan

Hoeveel geld en tijd bespaar je met een snelkookpan?

Als jij tijd en geld wilt besparen bij het koken, dan is de snelkookpan een heel handig apparaat. Hoe zat het ook alweer met de snelkookpan en wat kun je er allemaal mee?

Verder lezen
goede start

Goede start: tips voor jouw goede voornemens van 2023

Klaar voor een goede start van het nieuwe jaar? Met deze tips begin jij vliegend aan jouw goede voornemen en begin jij knallend aan 2023.

Verder lezen
red de restjes

Koken met kliekjes: 7 ideeën met overgebleven groente en fruit

Heb jij vaak groente en fruit kliekjes? Die gooien we natuurlijk niet weg! We geven 7 ideeën met recepten waarin je jouw kliekjes kunt gebruiken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch