1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoeveel geld en tijd bespaar je met een snelkookpan?
Hoeveel geld en tijd bespaar je met een snelkookpan?

snelkookpan

Terug van weggeweest: de snelkookpan

Wie kent hem nog: de snelkookpan? In de jaren tachtig en negentig stond hij regelmatig op het gasfornuis in Nederland, maar hij verdween naar de achterkant van onze keukenkastjes en vervolgens naar de berging. De laatste jaren wordt hij toch weer vaker uit de berging gepakt en dat heeft verschillende goede redenen. We leggen je alles uit over de snelkookpan in dit artikel, want hij is terug van weggeweest. 

Hoe werkt een snelkookpan?

De naam van de snelkookpan zegt al genoeg: in deze pan kun je snel koken. Hoge druk is de reden waarom het eten sneller gaar is in een snelkookpan. Een andere naam is dan ook een hogedrukpan of in het Engels een pressurecooker. Met de deksel sluit je de pan hermetisch af, waardoor er druk ontstaat in de pan. Het water in de pan wordt in plaats van 100 graden, maar liefst 116 graden en daardoor zijn jouw ingrediënten of gerechten eerder klaar. Hoge druk in de pan klinkt misschien een beetje technisch en iets voor chefs, maar niks is minder waar. De snelkookpan was jaren de beste vriend in Nederlandse huishoudens en heel makkelijk in gebruik. Je stopt de ingrediënten erin met een laagje water, draait de deksel goed dicht en wacht totdat hij begint te fluiten of de meter aangeeft dat het klaar is. Je hebt nog nooit zo snel een stoofpot op tafel gehad. 

Energie besparen met een snelkookpan

Besparen op jouw energie- of gasverbruik is altijd een goed idee. Goed voor de natuur, maar ook voor jouw bankrekening. Een snelkookpan is daarvoor een ultieme tip: je bespaart maar liefst 50-70 % op kooktijd en energie. 

Vitamines besparen met een snelkookpan

Vroeger werd groente nog te lang gekookt, alles moest lekker zacht zijn. Nu denken we anders en zijn kooktechnieken zoals blancheren en roerbakken populair. De bereidingstijden zijn snel, de groente blijven lekker knapperig en de vitamines beter behouden. Dit geldt ook voor gerechten die je klaarmaakt in de snelkookpan. Je kookt kort, dus je houdt meer vitamines over. Wel zo gezond! 

Wat kun je allemaal in een snelkookpan maken?  

Het antwoord op deze vraag is simpel: alles wat je ook ‘gewoon’ kookt in een pan of stoofpan. Van aardappelen tot bloemkool en wortels, van stoofvlees tot stoofpeertjes, van bonen tot rijst, tot erwtensoep. Er is zoveel mogelijk! We zetten een paar ideeën op een rijtje. 

stoofvlees

Peulvruchten 

De reden waarom veel mensen geen bonen eten is het weken. Een dag eerder de bonen op de week zetten is toch iets dat je vergeet. Een snelkookpan brengt hierin echt de oplossing: bonen zijn namelijk heel snel klaar. Niet meer weken, niet meer uren koken, maar gewoon in de snelkookpan. Jouw erwtensoep of chili sin carne is zo klaar. 

Groente en aardappelen

Je kunt iedere soort groente of aardappel in de snelkookpan klaarmaken. De kooktijd wordt gelijk een stuk korter. Een nadeel van een snelkookpan is wel dat je niet ziet wat de status is van jouw gerecht. In het begin zal het nog een beetje zoeken zijn hoelang je moet snelkoken met hoeveel water en met welke hoeveelheid groente. Lees goed de gebruiksaanwijzing van jouw pan en je bent snel een professional in het gebruik. Stamppotten waarbij je stevige groente en aardappelen combineert, kunnen ook prima in de snelkookpan. Boerenkool, hutspot en zuurkool zijn daar perfecte voorbeelden van.  

 Stoofpotten 

Ben jij ook helemaal gek van een lekker stoofpotje, maar heb je niet altijd de tijd en geduld om het uren te laten stoven? Dan zit je met een snelkookpan helemaal aan het juiste adres! Alle ingrediënten in één pan en jouw stoofpotje is in de snelkookpan binnen drie kwartier klaar in plaats van drie uur. 

Meer zoals dit:

Oma's stoofpeertjes

Oma's stoofpeertjes maken in 3 stappen

Er gaat niets boven oma’s stoofpeertjes. Wil deze keer zelf stoofpeertjes maken? Volg dan dit stap-voor-stap stoofpeertjes recept en geniet van zacht-zoete stoofpeertjes.

Verder lezen
airfryer recepten gevulde paprikas

6 makkelijke airfryer recepten

Lekkere en makkelijke airfryer recepten met kip, vlees of groenten. Heel makkelijk en handig. Wist je dat je zelfs een appeltaart kunt bakken in de airfryer?

Verder lezen
stoofvlees

5 winterse gerechten met stoofvlees

ALDI deelt de lekkerste stoofvlees recepten, geïnspireerd op de internationale keuken. Van Vlaamse, Aziatische tot Franse gerechten. Welke is jouw favoriet?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch