1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Sushi surprise maken voor Sinterklaas? Zo doe je dat

Sushi surprise maken voor Sinterklaas? Zo doe je dat

sushi surprise maken

Heb je samen met jouw gezin, familie of vrienden lootjes getrokken en weet je niet wat je moet maken? Denk eens aan een sushi surprise voor de sushigek! Klinkt ingewikkeld, is het niet. Volg deze 9 stappen maar en je zal zien dat het eindresultaat hartstikke leuk is. 

sushi surprise maken

Sushi surprise maken in 9 stappen  

Om deze sushi surprise te maken voor sinterklaas, heb je de volgende dingen nodig: 

 • 1 wc-rol 

 • 1 doos tissues

 • 1 groot zwart papier 

 • 1 theedoosje

 • 1 schoenendoos 

 • Verschillende kleuren crêpepapier

 • Schaar 

 • Plakband

 • Lijm 

Stap 1: Zwart papier knippen 

Knip een stuk zwart papier uit dat ongeveer twee centimeter breder is dan de wc-rol. 

Stap 2: Papier om wc-rol vastmaken 

Wanneer je een stuk hebt uitgeknipt, is het tijd om het stuk papier rondom de wc-rol vast te plakken. Dit doe je eenvoudig met een beetje lijm. Laat het opstaande randje van het zwarte papier boven de wc-rol uitkomen. 

Stap 3: Propjes maken van tissue 

Om de rijst te maken kun je een aantal tissues in stukjes scheuren. Scheur iedere tissue in ongeveer drie stukjes om het beste resultaat te krijgen. Heb je genoeg stukjes gescheurd? Maak er daarna dan propjes van. Dit lijkt precies op de rijst. Plak vervolgens de rijstpropjes op de wc-rol. Gebruik hiervoor een beetje lijm. De opstaande rand zal de propjes op de juiste plaats houden.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

sushi surprise maken

Stap 4: Stroken uit gekleurd crêpepapier knippen  

Knip vervolgens stroken uit verschillende kleuren crêpepapier. Hiermee maak je ingrediënten als komkommer, zalm of radijs. Daarna is het tijd om de geknipte strookjes in de wc-rol te plaatsen. Dit doe je in het midden van de wc-rol, in de koker. Zorg ervoor dat de koker goed vol zit, zodat het niet beweegt of eruit valt. Je maki sushi is nu af! 

Stap 5: Theedoosje inpakken met tissues 

Om nigiri te maken, pak je het theedoosje in met tissues. Heb je een cadeautje gekocht dat klein is en in het theedoosje past? Stop het dan in het theedoosje en pak het in. Plak de tissues aan elkaar vast met wat plakband. 

Stap 6: Knip een stuk crêpepapier 

Kies een kleur crêpepapier voor op de sushi en knip een stuk uit. Zorg ervoor dat het stuk dat je uitknipt iets langer is dan het theedoosje. Om de surprise zoveel mogelijk op echte sushi te laten lijken, kun je de uiteinden van het papier rond afknippen. 

Stap 7: Vastplakken op het doosje 

Plak vervolgens de strook crêpepapier met een beetje lijm op het doosje vast. Nu zie je dat het theedoosje al echt op nigiri begint te lijken. Om de nigiri helemaal af te maken, kun je een strook uit zwart papier knippen. Knip deze strook in de lengte en zorg ervoor dat het 2 a 3 centimeter breed is. Vouw de zwarte strook in het midden rondom het doosje en plak het aan de onderkant vast met een beetje plakband. Nu is je nigiri af. 

Stap 8: Pak de schoenendoos in 

Stop je cadeautje in de schoenendoos en pak deze in met zwart papier. Maak het papier vast met een beetje plakband. 

Stap 9: Sushi op de doos plakken 

Plak vervolgens de sushi op de ingepakte doos. Doe hiervoor een beetje lijm op de onderkant van de sushistukjes en zet ze op de ingepakte schoenendoos. Wacht vervolgens even tot de lijm goed droog is. Daarna kun je de doos verder versieren. Maak bijvoorbeeld gember en wasabi met crêpepapier en leg er eetstokjes bij. Op die manier maak je de surprise helemaal af. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

pepernoten maken

Zelf kruidnoten maken voor Sinterklaas

Niets kan tippen aan een bakplaat met zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn niet alleen makkelijk om te maken, maar ook erg lekker!

Verder lezen
sinterklaas-cadeau-inpakken

Sinterklaascadeau inpakken: zo kun je presentjes leuk inpakken

Hij komt, hij komt! Pakjesavond staat weer voor de deur en dat betekent inpakken geblazen! Met deze tips pak je Sinterklaascadeaus leuk in.

Verder lezen
restjes chocoladeletter

Wat kun je doen met restjes chocoladeletter?

Chocoladeletters over? Lees hier wat je allemaal kunt maken van restjes chocoladeletter. Van warme chocoladedrankjes tot taarten en meer!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch