1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Sinterklaascadeau inpakken: zo kun je presentjes leuk inpakken
Sinterklaascadeau inpakken: zo kun je presentjes leuk inpakken

sinterklaas-cadeau-inpakken

3 ideeën om je sinterklaascadeau leuk in te pakken

Het heerlijk avondje is gekomen! Dat betekent dat er flink wat cadeaus zijn ingepakt. Wat is nu een leuke manier om Sinterklaascadeautjes in te pakken? Met deze tips wordt het inpakken van de cadeaus alleen al een feestje. Dit zijn onze favoriete manieren om Sinterklaascadeaus leuk in te pakken. 

slasoep

Sinterklaascadeaus inpakideeën

Laat je inspireren door deze drie inpakideeën en pak de Sinterklaascadeaus dit jaar leuk in. Bijvoorbeeld door het pakpapier creatief te gebruiken of snoepgoed tussen het pakpapier te stoppen. Vergeet ook niet wat lekkers op tafel te zetten tijdens pakjesavond. Wat dacht je van een heerlijke ijstaart met pepernoten?

1. Cadeau inpakken met Sinterklaassnoepgoed

Sinterklaas is een tijd vol snoepen en wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Kijk maar eens naar ons paradijs voor hulpsinterklazen, heerlijk snoepgoed voor een lage prijs. Natuurlijk wel! Daarom pakken we onze pakjes extra lekker in, met wat snoepgoed erin verstopt. Gebruik een effen laag pakpapier om het cadeautje in te pakken. Voor de tweede laag gebruik je doorzichtige inpakfolie. Voordat je de folie helemaal dichtplakt, stop je wat snoepgoed tussen de twee lagen. Gebruik vooral plat snoepgoed, zoals chocolademunten, hartjessnoep en kleine pepernoten.

tip

Maak dit jaar het heerlijk avondje compleet door gezellig met het gezin te gourmetten voor of nadat je alle cadeaus uitpakt. 

tip

2. Cadeau inpakken met Sinterklaaspapier

Door verschillende soorten Sinterklaaspapier te gebruiken wordt cadeautjes inpakken  een stuk spannender! Je kunt namelijk creatief gebruik maken van de verschillende kleuren en lagen door het Sinterklaaspapier af te wisselen bij de verschillende pakketjes. Gebruik je dubbelzijdig papier? Dan vouw je slim de randjes om, zodat je een mooi kleurverschil krijgt. Een andere manier is door twee soorten inpakpapier op één cadeau te gebruiken. Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door een vak of cirkel uit te knippen van één soort Sinterklaaspapier en deze op een ingepakt pakje te plakken. 

Gevorderde inpakkers gebruiken de volgende methode: 

 • Pak twee vellen inpakpapier en leg deze op elkaar. 

 • Knip beide lagen diagonaal doormidden op dezelfde plek. Pak van elk stuk papier een helft. 

 • Vorm nu van de twee helften één nieuw vel door deze in het midden aan elkaar te plakken met plakband. 

 • Pak nu je cadeautje in zoals je gewend bent. 

3. Inpakpapier met zelfgemaakte Sinterklaasstempels

Voor iedereen die geen Sinterklaaspapier in huis heeft, is dit de perfecte oplossing om je pakjes leuk in te pakken: bruin papier met zelfgemaakte Sinterklaasstempels. Van aardappels kun je namelijk heel gemakkelijk een stempel maken. Snijd de aardappel doormidden en maak met een scherp mesje een Sinterklaasfiguur in de aardappel. Ga meerdere keren langs de lijntjes, zodat deze een beetje uithollen en de stempel straks duidelijk zichtbaar is op het pakpapier. 

Onze favoriete Sinterklaasfiguren zijn bijvoorbeeld de mijter, de staf van Sinterklaas of een cadeautje. Creatievelingen kunnen natuurlijk ook wat geavanceerdere figuren maken, zoals een pietenmuts of -gezicht. Dip de aardappel in wat rode verf en gebruik de stempel om je pakjes mee op te vrolijken. 

tip

 Stempel het pakpapier voordat je de cadeautjes inpakt om afgeven van de verf te voorkomen.

tip

Meer zoals dit:

Surprise Sinterklaas

Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en dit jaar de mooiste surprise in elkaar te knutselen. Met deze surprises stel je Surprise Piet niet teleur!

Verder lezen
Stoomboot Sinterklaas

Stoomboot knutselen: zo maak je zelf de stoomboot van Sinterklaas

Surprisetijd! Steek de creatieve handen uit de mouwen om de mooiste stoomboot voor Sinterklaas te knutselen. Welke is jouw favoriet?

Verder lezen
Sinterklaas kleurplaat

Een kleurplaat en 5 andere cadeaus voor Sinterklaas & Ozosnel

Wil jij je schoen zetten voor Sinterklaas? Wat geef je de Sint en Ozosnel dan eigenlijk? Hier vind je 6 cadeautips, inclusief een kleurplaat voor Sinterklaas.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch