1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Surprise Sinterklaas

Wat zit er in die zak, in die zak, in die zak? Het is toch ieder jaar weer spannend wanneer alle cadeautjes, surprises en gedichten uit de jute zak worden getoverd! Voor sommigen is het knutselen van een surprise een beetje lastig, want hoe maak je nou een mooie stoomboot, stoere voetbal of unieke eenhoorn voor iemand? Met deze ideeën en uitleg maak je de leukste surprises helemaal zelf. Daar verras je iemand écht mee! Want het Sinterklaasfeest is niet compleet zonder mooie surprise.

 1. Voetbal surprise
 2. De stoomboot van Sinterklaas
 3. Unicorn surprise

Zelf een sinterklaassurprise maken 

Net als de Surprise Piet zijn wij er heilig van overtuigd dat je de mooiste surprises zelf maakt. Dat geldt voor iedereen, jong en oud, want knutselen verleer je niet. Wij worden heel enthousiast van onderstaande ideeën! Wat knutsel jij dit jaar in elkaar?

1. Een voetbal surprise maken

Maak je een surprise voor iemand die dol is op voetbal? Dan is een voetbal de perfecte surprise! Met een ballon, oude kranten en lekker veel lijm maak je namelijk zó een voetbalsurprise. Blaas de ballon op en beplak deze met repen van oude kranten. Maak tussen de drie of vier lagen voor een stevige surprise. Wanneer je hem goed laat drogen wordt de bal vanzelf harder. Snijd met een scherp mes een gat in de bal om je cadeautje erin te verstoppen. Plak het gat weer dicht met een stukje karton en schilderstape. Beschilder de bal met witte verf en gebruik eventueel een zwarte stift om de voetbalvlakken erop te tekenen. 

tip

Liever geen voetbal? Je kunt er natuurlijk ook een pokébal surprise (met rood en wit) of een watermeloen (met groen en rood) van maken!

tip

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

voetbal surprise maken

2. De stoomboot van Sinterklaas surprise

Een stoomboot surprise misstaat niet tussen alle andere mooie cadeau’s en bovendien is een stoomboot relatief makkelijk te knutselen! Perfect voor de kleine knutselaars of beginners, want meer dan een leeg melkpak, een lege keukenrol en wat gekleurd papier heb je niet nodig. 

Hoe maak je zelf een stoomboot? Leg het melkpak plat op de zijkant op tafel en maak een opening waar je het cadeautje mee kunt verstoppen. Pak het melkpak nu goed in met gekleurd papier of inpakpapier. Je kunt hiervoor een plakstift of een lijmpistool gebruiken; maar net wat je in huis hebt. Plak nu twee lange linten papier aan de twee lange zijden van je melkpak en plak de punten bij elkaar. Voor dit deel gebruik je het beste wat dikker papier, dus geen inpakpapier. 

Pak nu de lege rol keukenpapier in met zwart papier. Dit wordt de stoompijp van de stoomboot. Teken met potlood een cirkel op de boot en snijd dit cirkeltje voorzichtig uit met een scherp mes. Maak het niet de groot, want dan blijft de stoompijp niet zitten. Plak de stoompijp goed vast zodat ‘ie tegen een stootje kan! Versier de boot met vlaggetjes, kleine cadeautjes en lekker veel Pieten. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

stoomboot surprise

3. Unicorn surprise maken

Heeft iemand unicorns op het verlanglijstje gezet? Geen paniek, want ook dit magische dier tover je redelijk gemakkelijk om tot een surprise! Hoe je eenvoudig zelf een eenhoorn maakt? Pak een lege schoenendoos in met wit papier (vergeet het cadeautje er niet in de stoppen!) en plak er ogen, wangen en twee oren op. De ogen maak je van blauwe cirkels met twee zwarte kleine cirkeltjes erin. Teken er wat mooie wimpers omheen voor een extra magisch effect. De wangetjes maak je goud of roze, of een andere mooie kleur. De oren laat je een beetje boven de schoenendoos uitsteken. Maak nu van een vel papier een hoorntje en verf of beplak hem met gouden glitters. Maak van repen crepe papier in allerlei kleuren mooie manen en plak deze bovenop het hoofd van de eenhoorn. 

tip

Liever een hondensurprise dan een eenhoorn? Gebruik hetzelfde model om een hond te maken, maar verander de kleuren en de snuit.

tip

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

unicorn surprise

Zelf het sinterklaasgedicht maken

Vergeet het gedicht niet! Soms kan een gedicht nog leuker zijn dan de surprise zelf. En dat is meteen fijn voor de mensen die niet zo handig zijn met knutselen.

Met deze tips dicht je er zo op los!

 1. Maak een lijstje onderwerpen.
 2. Hou een rijmwoordenboek bij de hand. 
 3. Lees het gedicht een paar keer hardop voor zodat je eventuele haperingen kunt herschrijven. 

Meer zoals dit:

schoen knutselen Sinterklaas

Een schoen knutselen voor Sinterklaas in 12 stappen

Het is iedere keer weer spannend wanneer je je schoen zet: zal de Sint er iets in doen of niet? Eén ding is zeker: Sinterklaas kan deze schoen niet over het hoofd zien.

Verder lezen
gezond snoepgoed

4 x gezonder snoep voor tijdens Sinterklaas

Gezond snoep tijdens Sinterklaas? In dit artikel vind je 4 verschillende soorten gezond snoepgoed waarvan je kunt smullen tijdens Sinterklaas, van strooigoed tot pakjesavond.

Verder lezen
sinterklaas-cadeau-inpakken

Sinterklaascadeau inpakken: zo kun je presentjes leuk inpakken

Hij komt, hij komt! Pakjesavond staat weer voor de deur en dat betekent inpakken geblazen! Met deze tips pak je Sinterklaascadeaus leuk in.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch