1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf stempels maken: stempelen met aardappelen
Zelf stempels maken: stempelen met aardappelen

stempelen met aardappelen

Zelf stempels maken: zo maak je aardappel stempels

Wie krijgt er geen herinneringen aan zijn kindertijd als je leest: aardappel stempels? Je wilde een perfect hartje krijgen in die harde aardappel, maar nooit lukte het helemaal zoals jij dat wilde. Nu krijg je een herkansing met jouw kinderen: ga lekker knutselen met aardappelen en maak de leukste aardappel stempels. Waarbij eigenlijk die imperfectie, de zelfgemaakte stempel perfect maakt. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je in een handomdraai stempels van aardappelen maakt. Wie weet groeit de liefde van de kinderen voor aardappelen op deze manier ook een beetje! 

1. Zelf aardappel stempels maken: voorbereiding

Voordat we gaan stempelen met aardappelen, bereiden we de boel eerst goed voor. Je hebt de volgende dingen nodig: 

 • Aardappelen (iets grotere variant)

 • Uitsnijdvormpjes

 • Een dun, scherp mesje

 • Verf (afwasbaar)

 • Keukenrol

Leg alle benodigdheden netjes klaar en houd een oogje in het zeil op het mesje wanneer de kleintjes meedoen. 

tip

Heb je geen uitsnijdvormpjes? Geen probleem! Je kunt nog steeds lekker knutselen met aardappelen. We geven je aan het eind van dit artikel een paar suggesties voor stempels waar je geen uitsnijdvormpjes voor nodig hebt.

tip

2. Aardappel stempel maken: de vorm

Nu ben je aangekomen bij het belangrijkste punt: de keuze voor de vorm. Heb je uitsteekvormpjes, dan is het makkelijk kiezen voor een leuke variant. Rond de feestdagen is het leuk om te kiezen voor feestelijke vormpjes, in de zomer kun je juist iets heel anders kiezen. Gekozen? Daar gaan we! Met deze stappen maak je zelf aardappel stempels. 

 1. Snijd de aardappel eerst doormidden. 
 2. Druk het uitdrukvormpje stevig in de aardappel. 
 3. Snijd rondom het vormpje in de aardappel. 
 4. Maak nu een inkeping rondom de aardappel, ongeveer 1cm van de afgesneden kant af. Let op dat je niet verder dan de uitdrukvorm gaat.
 5. Als het goed is, kun je nu de zijkanten van de aardappel verwijderen en blijft de stempelvorm over. 
 6. Haal voorzichtig het uitdrukvormpje van de aardappel af. 
aardappel stempels

3. De aardappelstempel afmaken  

Nu is het tijd om de stempel verder af te maken. Afhankelijk van je ontwerp kun je met het mes meer details aanbrengen in de stempel. Denk bijvoorbeeld aan het streepjespatroon van een ananas, of de pitjes in een aardbei. 

tip

Druk de stempel voor gebruik een paar keer op keukenpapier zodat al het vocht uit de aardappel wordt opgenomen. 

tip

4. Aardappel stempels inkleuren

Nu de vorm af is, kun je aan de slag met de verf. Het makkelijkste is om een klein kwastje te gebruiken waarmee je de aardappel inkleurt. Zo kun je verschillende kleuren gebruiken en bovendien zorgt het voor wat minder geklieder dan wanneer je de aardappel in de verf drukt. 

5. Stempelen met aardappelen 

Je aardappelstempel is klaar voor gebruik. Voeg steeds wat extra verf toe om te voorkomen dat je ongelijke stempels achterlaat. Door met een ferme druk de stempel te gebruiken, maak je de meest unieke printjes! Aardappelstempels zijn perfect voor: 

 • Servetten

 • Uitnodigingen

 • Schilderijtjes

 • Zelfgemaakt inpakpapier

6. Zelfgemaakte figuren

Heb je geen uitsteekvormpjes? Dan kun je de aardappel zelf ook als vorm gebruiken. Maak van de halve aardappel bijvoorbeeld een zon. Je hoeft alleen nog maar zelf de zonnestralen erbij te tekenen. Snijd de aardappel nogmaals doormidden en je gebruik deze vorm als de perfecte basis voor een watermeloen. Groen streepje eromheen, zwarte pitjes erin en je ontwerp is klaar. Zijn de kinderen oud genoeg om zelf met een mesje aan de slag te gaan? Dan kunnen ze voorzichtig hun eigen figuurtjes uit de aardappel snijden. Wat ook werkt: schrijf leuke woordjes in de aardappel!

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

patatjes

De Grote Patatjes gids (met, stoofvlees, rendang, paprikapoeder)

Gek op friet? Met de Grote Patatjes Gids maak je pommes frites als de allerbeste. Van zelfgemaakte friet tot patatje rendang en alles ertussenin.

Verder lezen
gebakken aardappeltjes

Zo maak je de ultieme gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes zijn altijd goed. Uit de pan, airfryer of de oven. Met boter, olie of allebei. Zo maak je de ultieme gebakken aardappeltjes.

Verder lezen
hollandse-keuken

De Hollandse keuken: eten van eigen bodem is het lekkerst

Houd jij ook zo van de Hollandse keuken? Een uitgebreid overzicht mét recepten van toffe en bijzondere Hollandse gerechten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch