1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Vlinders in de tuin? Dit zijn de planten die vlinders aantrekken

Vlinders in de tuin? Dit zijn de planten die vlinders aantrekken

planten die vlinders aantrekken

Vlinders zien er niet alleen mooi en kleurrijk uit, ook spelen ze een belangrijke rol bij de bestuiving van planten. Maar hoe zorg je ervoor dat ze in jouw tuin gaan (of blijven) rondfladderen? Geloof het of niet: dat is makkelijker dan je denkt. Bekijk deze handige tips maar. 

planten die vlinders aantrekken

Planten die vlinders aantrekken: 6 opties  

Vlinders worden aangetrokken door bepaalde planten vanwege de nectar die ze hebben. Enkele populaire vlinderplanten zijn:

Buddleja

Deze struik wordt ook wel de vlinderstruik genoemd en valt onder de bekendste struiken die vlinders aantrekken. De struik staat bekend om de bloemen die een overvloed aan nectar produceren en ja, daar zijn vlinders maar al te dol op. De buddleja is te koop in verschillende kleuren en maten, waardoor het een favoriet is onder tuinliefhebbers.

Echinacea 

Deze plant wordt ook wel de zonnehoed genoemd. Naast zijn sierlijke uiterlijk trekt de zonnehoed, met zijn heldere bloemblaadjes en nectarrijke bloemen, veel vlinders aan. 

Lavendel  

Wie kent de lavendel niet? De geurige bloemen van lavendel zijn onweerstaanbaar voor vlinders. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook nog eens heerlijk. Wanneer je de lavendel in jouw tuin plant, zal je zien dat er vele vlinders op af komen. 

Aster

Deze vaste plant bloeit in de herfst en geeft veel nectar. Daardoor is deze hartstikke populair onder de vlinders.

Zinnia

De zinnia is een eenjarige plant die niet tegen vorst kan, plant ‘m daarom pas in mei. De kleurrijke bloemen bloeien vervolgens de hele zomer en geven een overvloed aan nectar. En daar worden vlinders weer blij van.

Phlox

De bloemen van de phlox zijn kleurrijk en trekken dankzij de overvloed aan zoete nectar verschillende soorten vlinders aan. Deze plant is winterhard, maar bloeit alleen in de zomer en herfst. 

Klimrozen 

Klimplanten zoals klimrozen zijn niet alleen mooi, ze hebben ook nectarrijke bloemen voor vlinders. Om extra veel vlinders aan te trekken, kun je het beste voor enkelbloemige rozen kiezen. 

Creëer een vlinderparadijs in eigen tuin

Het aantrekken van vlinders naar je tuin is niet alleen een kwestie van de juiste planten kiezen. Je moet hiervoor nog meer dingen doen, zoals:

Diversiteit aan planten  

Zorg voor bloeiende planten die gedurende het hele seizoen bloeien. Zo hebben vlinders altijd iets te eten. 

Zonlicht

Vlinders houden van zonnige plekken. Zorg ervoor dat je tuin voldoende zonlicht krijgt, zodat de vlinderplanten goed kunnen groeien en daardoor veel vlinders aantrekken.

Genoeg water 

Vlinders zijn, net zoals bijen en vogels, dol op water. Zet daarom wat ondiepe schalen met een beetje water in je tuin. Vergeet niet om de schalen regelmatig schoon te maken en het water te verversen.

Schuilplaatsen voor vlinders 

Vlinders vinden het fijn om zich te verstoppen in schuilplaatsen. Dit doen ze het liefst in struiken of onder bladeren. Probeer de tuin daarom niet te veel op te ruimen. 

Geduld  

Het aantrekken van vlinders kan even duren. Wees geduldig en geef de natuur en de vlinders de tijd om jouw tuin te vinden. Voor je het weet heb je een tuin vol met prachtige vlinders. 

Meer zoals dit:

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen
5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen
tuin winterklaar

4 tips om je tuin winterklaar te maken

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar te maken. Met deze tips gaat jouw tuin goed voorbereid de winter in!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch