1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

De dagen worden langer, de gordijnen gaan open en de eerste vraag die je jezelf stelt als je naar buiten kijkt is: hoe straalt mijn tuin ook voorjaar uit? We gaan je daarbij helpen, met handige tips en fijne tuinspullen. Want een mooie tuin hoeft helemaal niet veel te kosten. Alleen een paar groen(ig)e vingers!

1. Alle onkruid en troep uit de tuin

De allereerste stap naar meer voorjaar in jouw tuin is om al het onkruid en troep uit de tuin te verwijderen. Trek goede handschoenen aan en trek alles eruit wat niet in de tuin hoort. Is het erg groot of lastig te verwijderen, gebruik dan een schoffel. Maar zorg wel dat – helemaal bij groter onkruid – de wortel goed uit de grond is. Dan groeit het onkruid niet stiekem weer terug.

2. De tuin snoeien voor het voorjaar in de tuin 

Als je met het onkruid klaar bent, begin je aan het snoeien. Kijk goed rond in de tuin en kijk welke planten en bomen er gesnoeid moeten worden. Wanneer in het jaar je dat exact het beste kunt doen, verschilt heel erg per plant of boom. Vraag extra informatie aan een expert als je twijfelt. 

3. Bemest de grond voor een prachtige lente tuin 

De tuin, en vooral de grond, heeft best wat te verduren gehad in de winter en daarom kan het een beetje extra hulp gebruiken. Een goede grond zorgt er namelijk voor dat de planten en bloemen nog beter kunnen bloeien in jouw lente tuin. In de winkel kun je kiezen uit organische mest of koemest, deze doen wonderen voor de grond.

Tip: maak een composthoop, waarin je je groente- en fruitafval kwijt kunt uit de keuken. Laat dit composteren en je hebt prachtige compost het hele jaar door.

Tuin klaar voor het voorjaar | Altijd ALDI

4. Bloemen voor dat echte voorjaarsgevoel in jouw tuin

Nadat je door het onkruid te verwijderen, de bomen te snoeien en de grond te bemesten, de tuin helemaal voorjaar proof hebt gemaakt, kun je aan de slag om de tuin helemaal in te vullen naar jouw wensen. Denk daar van te voren goed over na en maak in gedachten of op papier een inrichting. 

Zet bloemen die veel zon nodig hebben niet onder een grote boom of fijne bloemen niet in de volle zon. Kijk goed op de verpakking van de zaadjes, wat ze precies nodig hebben en richt vervolgens jouw tuin in als een echte stylingpro.

Voorjaarsbollen kunnen het best gepland worden in de maanden september tot en met half december. Hoe eerder de bollen gepland worden, hoe beter de bol zal staan! Geef ze een mooi plekje en je hebt er later heel veel kleurig voordeel van.

5. Groente en fruit uit eigen tuin 

Wat is er nou leuker dan je eigen courgettes en pompoenen uit de tuin te halen en daar een heerlijk gerecht van te maken. Plan een deel van je tuin in voor een eigen moestuintje met de groente, kruiden en fruit die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld met zaadjes, kweektafels of aparte groente-tuintjes. Je hebt er een compleet nieuwe hobby bij, want een moestuintje heeft wel een beetje liefde en aandacht nodig, maar is superleuk om te doen. Helemaal met de kinderen. Plus, het scheelt ook nog eens in de portemonnee!

Meer zoals dit:

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch