1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 19 Bowl gerechten. Makkelijk eten uit een kommetje
19 Bowl gerechten. Makkelijk eten uit een kommetje

Makkelijke bowl gerechten

19 Bowl gerechten. Makkelijk eten uit een kommetje 

Bowl gerechten zijn helemaal hot, alhoewel de meeste koud geserveerd worden. Wat zijn bowl gerechten eigenlijk? Het is een gerecht in een kom, vandaar ook de Engelse naam bowl. Alle ingrediënten zitten bij elkaar in die ene kom om in één keer op te eten. Je kunt met deze gerechten alle kanten op en dat laten we zien aan de hand van maar liefst 19 recepten voor bowls. 

salade zoete aardappel kikkererwten

Poké bowls 

Poké bowls zijn een populaire variant van bowl gerechten om zelf te maken, maar wat is een poké bowl eigenlijk?  Poké bowls zijn net sushi, maar dan zonder ingewikkelde rol- en snijtechnieken. Poké betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en slaat op de plakjes of blokjes rauwe vis die samen met rijst, dressing, groenten en smaakmakers in een kommetje worden geserveerd. Op nummer één staat natuurlijk de klassieke poké bowl met zalm, maar een poké bowl met kip is ook erg lekker.  

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

pompoen snijden

Buddha bowls

Een pakkende naam voor gerechten uit een kommetje. Ze hoeven verder niet aan veel voorwaarden te voldoen, maar over het algemeen hebben buddha bowls lekker veel kleur en zijn ze vegetarisch. Denk aan een buddha bowl met falafel en hummus, een salade met zoete aardappel en kikkererwten of een pompoen-linzensalade.

Buddha bowl met falafel en hummus recept ALDI

Buddha bowl met falafel en hummus

Verder lezen
Salade met zoete aardappel en kikkererwten

Salade met zoete aardappel en kikkererwten

Bekijk het recept voor deze frisse salade met zoete aardappel en kikkererwten online op aldi.nl

Verder lezen
Pompoen-linzensalade van ALDI teaser

Pompoen-linzensalade

Verder lezen

Mexicaanse bowls

Een andere keuken die zich perfect leent voor bowls is de Mexicaanse keuken. Op basis van nacho’s of bonen maak je de heerlijkste Mexicaanse gerechten in een kommetje. 

Salade bowls 

Salades zijn al sinds jaar en dag een klassieker op de eettafel. Serveer de verse groente in een mooi kommetje en je hebt meteen een nieuwe bowlvariant te pakken. Je kunt met van alles variëren. Van een Aziatische saladebowl met zalm, garnalen en sesam-sojadressing tot een salade Niçoise met tonijnsteak. Of ga voor een klassieke krieltjessalade.

Aziatische saladebowl bij ALDI

Aziatische saladebowl met zalm, garnalen en sesam-sojadressing

Verder lezen
Salade niçoise met tonijn uit blik

Franse salade niçoise met tonijn

Verder lezen
Krieltjessalade van ALDI teaser

Krieltjessalade

Verder lezen

Smoothiebowls 

De lekkerste smoothies serveer je ook in een bowl. Leuk voordeel is dat je zo’n kommetje mooi op kunt maken. Een smoothiebowl is niet alleen lekker, maar ook een plezier om naar te kijken.  

Ontbijtbowls 

Begin de dag goed met een ontbijtje in een kommetje: een ontbijtbowl. Met een ontbijtbowl kun je eindeloos variëren als je de gebruikelijke yoghurt en cruesli combinatie beu bent. Kies bijvoorbeeld eens voor een shakshuka, dat is namelijk officieel een heerlijk ontbijtgerecht. Als je toch liever ontbijt met iets zoets, dan is de quinoapap of de fruitbowl met kwark, zaden en pitten ook een goede keuze.

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Verder lezen
Fruitbowl met kwark en zaden en pitten van ALDI

Fruitbowl met kwark , zaden en pitten

Verder lezen
Quinoapap met granen en noten bij ALDI

Quinoapap met granen en noten

Verder lezen

Soep uit een kommetje 

Er zijn maar weinig alternatieven om soep te eten, dan uit een kom, daarom verdienen ook deze recepten een plekje in de lijst van makkelijke bowls.

Aziatische rijst bowls 

Ook rijst voelt zich prima thuis in een kommetje, met satésaus en een gekookt eitje heb je al snel een heerlijke Aziatische rijstbowl gemaakt. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

rijst koken

gado gado

Meer zoals dit:

rijst koken

3 manieren om rijst te koken: in ruim water, droog koken & stomen

Hoe kook je rijst? Van ruim water tot droog koken en stomen, er zijn verschillende manieren om rijst te koken. Lees hier alles over rijst koken.

Verder lezen
Mango sticky rice met kokosmelk

Inspiratie voor een 3-gangen Aziatisch menu

Op zoek naar een 3-gangen menu? Laat je inspireren door deze Aziatische recepten en maak een heerlijk Aziatisch menu klaar met mango sticky rice als dessert.

Verder lezen
Eten met stokjes

Eten met stokjes? Een stappenplan voor beginners (met video!)

Wil jij met stokjes leren eten? Er zijn verschillende trucs om te eten met stokjes. In dit artikel leggen we het stap voor stap uit. 

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch