1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zomertips voor je hond: 8 tips tegen de warmte
Zomertips voor je hond: 8 tips tegen de warmte

hond warmte

Zomertips voor je hond: 8 tips tegen de warmte 

Tropische temperaturen? Moet je bedenken dat je dan ook nog een vacht aan hebt. Net als mensen worden honden ook futloos van de warmte, en met die vacht is dat heel begrijpelijk. Daarom is het belangrijk om extra goed voor je viervoeter te zorgen in de zomer. Vooral wanneer de temperatuur oploopt en je merkt dat je hond onrustig wordt van het warme weer. Met deze tips bescherm je viervoeters tegen oververhitting en uitputting in warm weer. Houd deze altijd in je achterhoofd, want jouw hond kan het niet tegen jou zeggen als hij het te warm heeft.  

1. Kamertemperatuur drinkwater 

Het is altijd belangrijk voldoende vers drinkwater voor je hond klaar te zetten, maar wanneer het kwik stijgt wordt dit nog belangrijker. Drinkt je hond weinig met warm weer? Probeer dan het water op kamertemperatuur in zijn bakje te gieten, ijskoud water is niet lekker voor honden! Zet het op verschillende plekken neer, zodat jouw hond altijd de mogelijkheid heeft om te drinken. 

2. Trimbeurt 

Vooral in de zomer doe je een hond er een groot plezier mee door deze te laten trimmen. Plan je volgende trimbeurt daarom in de zomer, zodat je hond niet oververhit raakt door zijn dikke vacht. Jouw hond extra borstelen helpt ook om losse haren te verwijderen.

verkoeling hond

3. Vermijd blauwalg 

Hoewel het heerlijk verfrissend is voor je hond om een duik te nemen, is er in de zomer een verhoogd risico op blauwalg in slootjes, rivieren en meren. Blauwalg ontstaat namelijk in stilstaand water en groeit al wanneer het buiten 20° is. Kijk dus eerst goed of het water veilig is om in te zwemmen voor jezelf én jouw hond. 

4. Vermijd asfalt en zand 

Wie wel eens met blote voeten op het strand is geweest weet hoe pijnlijk dat hete zand kan worden in de stralende zon. Onze tere voetjes vinden dat niet fijn, maar ook de kussentjes van hondenpootjes kunnen niet tegen deze hete ondergrond. Ga je op asfalt lopen? Voel dan eerst met de platte hand aan het asfalt. Kun je het niet aanraken? Loop dan samen met de hond op het gras.

hond uitlaten

5. Houd je hond in de gaten 

Ligt je hond heel de dag te chillen in de tuin? Zorg dan voor voldoende schaduw. Zet de deur naar de schuur open of zet de parasol klaar. Wanneer je hond zelf voor zonnige plekjes kiest, is het aan te raden hem naar een schaduwplekje te leiden. Er zijn ook speciale tools waarmee je honden extra verkoeling biedt, zoals een koelmat, -halsband of -jas. Een andere simpele oplossing is natuurlijk ook gewoon de tuinslang of een bak met water.  

6. Even niet spelen 

Wanneer je in tropische temperaturen met je hond gaat wandelen, laat je de bal het beste even thuis. Honden vinden spelen namelijk veel te leuk en vergeten dan dat ze het warm hebben. Wandel ook op een plek waar er veel schaduw is en eventueel een watertje om in af te koelen. 

7. Wandel ‘s ochtends of ‘s avonds 

Vermijd de heetste momenten van de dag en neem je hond ‘s ochtends of ‘s avonds mee voor een grotere wandeling. Zo komt hij toch aan voldoende beweging op een dag, maar heeft jouw hond het niet zo heet.  

Meer zoals dit:

hondenspelletjes-kartonnen-doos

Leuke hondenspelletjes met een kartonnen (ALDI) doos

Is jouw hond ook zo gek op een kartonnen doos? We hebben de leukste hondenspelletjes met een doos op een rij gezet.

Verder lezen
Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en ALDI helpt je graag op weg met goede tips!

Verder lezen
beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch