1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

puppy in huis

Loopt jouw hart ook over van liefde bij het zien van een puppy? Die kleine voetjes, die schattige oogjes… We snappen het dan ook helemaal dat je ooit besluit een puppy in huis te nemen. Maar waar moet je op letten in de eerste dagen dat de puppy bij jou in huis is? Hoe kun je een puppy het beste trainen? We helpen je op weg!

slaapplek voor je pup

Puppy in huis? 6 tips voor de eerste paar dagen

1. Geef je puppy veel aandacht

Dit is een inkopper misschien, maar wanneer je een puppy de eerste dagen in huis hebt, is het wel een hele belangrijke: geef jouw pup de eerste dagen zoveel mogelijk aandacht. Dat klinkt simpel, maar onderschat het niet. Besef goed dat de pup iets radicaals meemaakt in zijn leven: hij staat pas net in het leven en wordt al verhuisd naar een nieuw thuis. Een warm thuis, natuurlijk, maar voor hem een hele stap. Geef je pup de eerste dagen dus zoveel mogelijk liefde en aandacht. Zorg dat hij of zij zich gehoord en gezien voelt.

2. Creëer een fijne slaapplek voor je pup

Naast jouw liefde en aandacht heeft de pup ook behoefte aan een fijne plek om neer te strijken. Zorg daarom voor een fijne slaapplaats voor je pup. Zet je hondenbench op een rustig plekje en richt hem knus in met een dekentje, wat speeltjes en zorg dat hij zich echt even kan terugtrekken. 

3. Kies voor de juiste voeding voor je pup 

Waar let je op met voeding voor je puppy? Het zal in het begin best een beetje testen zijn. Zorg er in ieder geval voor dat de puppy's in deze fase zo'n vijf tot zes keer per dag eten. Je kunt als voeding voor je pup zowel natvoer voor honden als hondenbrokken (droogvoer) geven. De droge brokken zijn geconcentreerder en zitten boordevol goede voedingsstoffen. Natvoer is ook daarentegen vaak ook een succes. Natvoer is extra smakelijk en helpt zelfs de meest kieskeurige puppy’s om genoeg te eten omdat het uit minimaal 75% water bestaat. 

4. Zorg voor voldoende plasmomenten

Meer dan met een oudere hond, heeft een puppy door de kleinere blaas meer plasmomenten nodig. Doe dit in elk geval als hij net wakker wordt en na het eten en spelen. Ga dus voldoende wandelen met de pup. Zo leert hij of zij gelijk de buurt een beetje kennen! 

puppy in huis

5. Laat je pup zo vroeg mogelijk wennen aan alles

Hoe jonger de hond is, hoe gemakkelijker je hem dingen aanleert voor de toekomst. Begin, zeker bij langharige honden, bijvoorbeeld op tijd met het borstelen van je hond. Zo voorkom je dat hij of zij klitten in het haar krijgt. Door hier vroeg mee te beginnen weet de hond niet beter en accepteert hij het makkelijker in de toekomst.

6. Train je pup met leuke speeltjes

Zorg voor leuke speeltjes voor jouw nieuwe viervoeter, want daar worden ze blij van. En een blij pup, dat is alles wat je wilt! Speeltjes zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar zo heb je ook allerlei speeltjes om honden te trainen, van denkspelletjes voor je hond tot speeltjes om je hond beter te leren eten. 

Voor op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en ALDI helpt je graag op weg met goede tips!

Verder lezen
beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch