1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. DIY: zo maak je een hangmat voor je kat

DIY: zo maak je een hangmat voor je kat

hangmat kat zelf maken

Katten zijn nieuwsgierige en avontuurlijke dieren en ze houden ervan om zich te verstoppen op hoogtes. Een hangmat is daarom de ideale plek voor je kat om te ontspannen, te dutten en het overzicht te behouden. Natuurlijk kun je een hangmat kopen, maar een hangmat voor je kat is ook zelf te maken en dat voor een prikkie. Hoe? Check het hier. 

hangmat kat zelf maken

Hangmat voor je kat zelf maken in 6 stappen

Stap 1: zoek de benodigdheden bij elkaar  

Kijk voordat je begint eerst welke materialen je nodig hebt om deze eenvoudige kattenhangmat te maken. Waarschijnlijk heb je de meeste materialen al in huis. 

 • Een oude deken, laken of fleece 

 • Twee kleerhangers

 • Touw of dikke garen 

 • Schaar

 • Een boormachine of schroevendraaier 

 • Een plafondhaak of stevige schroef

Stap 2: Voorbereiding  

Begin met het verzamelen van alle materialen. Zorg ervoor dat het materiaal wat je gaat gebruiken schoon is en vrij van stof en vuil.

Stap 3: Buig de kleerhangers 

Neem de twee kleerhangers en buig ze voorzichtig in een rechthoekige vorm. Het ene uiteinde van de kleerhanger moet worden gebogen om een haak te vormen waaraan de hangmat wordt opgehangen. Zorg ervoor dat beide kleerhangers dezelfde vorm hebben.

Stap 4: Bevestig het touw 

Knip twee stukken touw of dikke garen, van elk ongeveer 60 cm lang. Maak aan elk uiteinde van de kleerhangers een lus met het touw en zorg ervoor dat deze stevig vastzit. Deze lussen worden gebruikt om de hangmat op te hangen.

Stap 5: Knip de deken of fleece

Leg de deken, laken of fleece plat op je werkplek en knip het in de gewenste grootte en vorm voor de hangmat. Zorg ervoor dat het groot genoeg is, zodat je kat er comfortabel in kan liggen. Als je deken, laken of fleece te groot is, kun je de randen omvouwen en vastzetten met naald en draad.

Stap 6: Bevestig de stof aan het frame

Plaats de stof over het frame dat je met de kleerhangers hebt gemaakt. Bevestig de deken stevig aan het frame door de hoeken vast te knopen met extra stukken touw of garen. Zorg ervoor dat de deken of fleece gelijkmatig over het frame is verdeeld en dat het stevig is bevestigd.

Stap 7: Bevestig de hangmat aan het plafond

Nu je hangmat klaar is, zoek je een geschikte plek om deze op te hangen. Dit kan aan het plafond zijn of aan een ander stevig oppervlak, zoals een muur of de achterkant van een deur. Gebruik de plafondhaak of schroef om de lussen aan het touw aan het oppervlak te bevestigen. Zorg ervoor dat de hangmat stevig en veilig is bevestigd. En klaar ben je! Nu kan je kat genieten van zijn nieuwe favoriete plek om te ontspannen en te relaxen.

Onderhoud van de kattenhangmat 

Het is belangrijk om de kattenhangmat regelmatig te controleren op slijtage of schade. Was de hangmat af en toe om deze schoon en fris te houden. Zorg er ook voor dat de ophanging stevig bevestigd blijft, om ongelukken te voorkomen. Met deze zelfgemaakte kattenhangmat geef je je kat niet alleen een comfortabele plek om te rusten, maar ook een plek waar hij zich veilig en geborgen voelt.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

kattenbak hacks

4x handige kattenbak hacks

Deze vier handige kattenbak hacks maken het schoonhouden van je huis én de kattenbak een stuk makkelijker.

Verder lezen
verharen kat

Wat kun je doen als je kat in de rui is? 4x tips

Is jouw kat in de rui en zit je huis helemaal onder de haren? Met deze 4 handige tips weet je meteen wat je moet doen als je kat in de rui is!

Verder lezen
kattenbak schoonmaken

De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

De kattenbak schoonmaken een vervelend klusje? Niet met deze tips! In dit artikel lees je precies hoe vaak en hoe je de kattenbak het beste schoonmaakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch