1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 3 ideeën hoe je kinderen meer groente leert eten
3 ideeën hoe je kinderen meer groente leert eten

kind groente eten

3 ideeën hoe je kinderen meer groente leert eten

Zit jij met regelmaat met je handen in het haar als je kind geen groente wil eten? Verdwijnt het eten eerder op de grond dan in de mond van jouw kind? Hoog tijd dat we wat tips delen die voedzaam eten met kinderen stimuleren. Van makkelijk koken met kinderen tot lekker samen avondeten met kinderen. Wij delen waardevolle tips hoe je je kids groente leert eten én het grote voordeel: groente zijn ook nog eens voordelig bij ons in de winkel. 

1. Voedzaam eten met kinderen doe je zo

Hoeveel groente moet een kind eten? De aanbevolen hoeveelheid voor kinderen van één tot drie jaar ligt tussen de 50 en 100 gram groente per dag en anderhalf portie fruit. Er is dus zeker werk aan de winkel als jouw kind het eten liever op de grond gooit dan in zijn of haar mond stopt. Gelukkig hebben we daar een slimme tip voor: shake it baby. En maak er ook écht een leuk momentje van. 

Tijd om de lekkerste cocktail oftewel smoothie te maken van vers fruit en groente. Lekker eten met kinderen is nog nooit zo makkelijk en voordelig geweest. Schenk de smoothie in een leuk glas en steek er een rietje in. Zet een tropisch deuntje op en dans samen door de woonkamer!  

Tip: stop stiekem wat groente in de smoothies, daar merken ze – vaak – bijna niks van!

Kijk naar onze recepten voor ideeën: 

groente eten met kinderen

2. Tover jouw kind om tot een chef 

Eén van de belangrijkste tips: betrek je kinderen bij het hele kookproces. Van het gerecht kiezen tot de boodschappen doen én het bereiden van het recept. Ga samen naar de supermarkt en laat je kinderen de groente, vis, vlees of vleesvervanger uitkiezen. Het voordeel hiervan is dat je kind de stappen van de supermarkt naar het koken en vervolgens wat er op het bord komt voor zich ziet. En herkent met een positieve herinnering. Daarnaast is het ook héél gezellig om te koken met kinderen. Win, win dus!

3. Maak van eten een feestje

Wil jouw kind geen groente eten? Maak er dan op voorhand een feestje van. Serveer niet een standaard bord met aardappelen, groente, vlees, maar maak er een ‘lachend gezichtje van’ of een ‘leuk beestje’. Als je geluk hebt, gaat je kind het eten als iets leuks zien en zorgt dat ervoor dat het ook aantrekkelijker is om van te eten. Op deze manier kun je toch gezellig groente eten met je peuter! 

Meer zoals dit:

airfryer recepten gevulde paprikas

6 makkelijke airfryer recepten

Lekkere en makkelijke airfryer recepten met kip, vlees of groenten. Heel makkelijk en handig. Wist je dat je zelfs een appeltaart kunt bakken in de airfryer?

Verder lezen
Voeding tijdens zwangerschap

Voeding tijdens je zwangerschap: waar moet je op letten?

Heb je een kinderwens? Of ben je in verwachting van een klein wondertje? ALDI deelt tips over wat te eten tijdens je zwangerschap!

Verder lezen
iets makkelijks eten

Iets makkelijks eten? 5 ideeën voor elke dag

Wil jij iets makkelijks eten vanavond? Zonder liflafjes, toeters en bellen, maar gewoon lekker? 5 ideeën voor elke dag.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch