1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken
Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Smoothies of sapjes zijn een perfecte manier om een ontbijt in te vullen of aan te vullen. Want wat is lekkerder dan de dag vol met frisse vitamines te beginnen? Je legt direct een goede basis voor een fijne dag. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van smoothies of sapjes, want er is zoveel mogelijk. We delen drie bijzondere manieren om je smoothies of sapjes zelf te maken. Dat is wel zo makkelijk! 

Wat is het verschil tussen een sapje en een smoothie?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een versgeperst sapje en een smoothie, want ze zijn toch allebei gemaakt van fruit? Het grote verschil is dat bij een sapje de vezels eruit zijn gehaald, doordat je alleen het sap gebruikt en doordat het wordt geperst. Bij een smoothie niet, want bij een smoothie gooi je een heel stuk fruit (zonder schil) in een blender en daarbij wordt al het vruchtvlees en dus de vezels behouden. 

1. Sapjes of smoothies met (karne)melk, yoghurt of kwark

Een hele goede manier om de dag te beginnen is een ontbijt met een smoothie. Nog lekkerder is om deze smoothie te mengen met yoghurt. Je krijgt een soort fruit-drinkyoghurt die zo lekker vult, dat je staat te springen om de dag te beginnen. 

Een andere optie is om karnemelk, kwark of melk - plantaardige zuivel mag uiteraard ook - er doorheen te mengen. Door de toevoeging van koude karnemelk of melk wordt het drankje heel verfrissend. Een echte aanrader op warmere dagen of een lichtere start bij het ontbijt. Tip: voeg ijsklontjes toe voor een echt ijskoud drankje!

Met de toevoeging van yoghurt maak je de smoothie direct een stuk vullender en kun je het zelfs een compleet ontbijt noemen. Speel met de verhoudingen om een iets minder dikke variant te krijgen zoals in deze mango-kokoslassie, die bijna aanvoelt als een milkshake. Karnemelk is iets zuurder, dus combineer dat met zoeter fruit (bijvoorbeeld framboos, aardbei of mango) voor de juiste balans. Voor deze smoothies kun je perfect het kant-en-klare diepvries fruit gebruiken. Lang houdbaar en scheelt weer in de prijs! 

2. Sapjes of smoothies met bruiswater

Deze bijzondere twist voor een sapje of smoothie is even simpel als briljant: bruiswater. Neem een van onze versgeperste sapjes of smoothies zoals de ananas-mango-meloensap, aardbeiensinaasappelsap of een van de geweldige mixen van Pure fruit en vul deze aan met een flinke scheut bruiswater. Voeg er een rietje en ijsblokjes aan toe en voila: een smaakvolle smoothie- ook voor het oog!

3. Hartige sapjes of smoothies (zelf maken) 

Als je kiest om zelf een sapje of smoothie te maken, dan kun je hem helemaal aanpassen naar jouw smaak. De basis is vaak (zelf geperst) sinaasappelsap gecombineerd met diverse zoete en hartige smaken. Kies voor rood fruit, mango, ananas, lychees of grapefruitsap en stop deze dan samen in een blender. Dit is dan de zoete basis. Deze basis vul je aan met hartige smaken die erbij passen.

Kies voor zachte hartige ingrediënten zoals tomaat, avocado, gember, rode peper, komkommer of een puree van gekookte bieten, zoete aardappel of pompoen. Meng het in de blender en je hebt een hartige smoothie of sapje. 

Meer zoals dit:

3x anders ontbijten met verrassend broodbeleg

3x anders ontbijten met verrassend broodbeleg

Verwen jezelf met een uitgebreid ontbijt met verrassend broodbeleg, van tosti's tot croissants en champagne. Lees snel verder!

Verder lezen
paasbrunch recepten

Meer dan 15 lekkere paasbrunch recepten en ideeën

Recepten nodig voor de paasbrunch? Een heerlijk overzicht met meer dan 15 paasbrunch recepten, ook voor de kinderen. Voor ieder wat wils.

Verder lezen
3x paasstol op een andere manier

3x paasstol op een andere manier

Paasstol is ontzettend lekker met een smeer amandelspijs, maar er zijn nog 3 geniale manieren om het te eten. Je leest er hier meer over.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch