1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje

Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje

Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje

Gemakkelijk

25Min

6 Personen
500 g zoete aardappel
1 gele ui
4 eieren
100 ml volle melk
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1 handje doperwten
1 handje mais
Mail recept

Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje

Kinderen groenten laten eten wil nog weleens lastig zijn. Alles wat groen is gaat er niet in, ze eten alleen gerechten die beginnen met de letter P of willen simpelweg niks wat op het bord ligt. Met deze zoete-aardappeltortilla worden kinderen betrokken bij het koken, waardoor de interesse sneller is gewekt en de kans van slagen een stuk groter wordt. 

Voor dit recept maakten we een gezichtje, maar het is natuurlijk helemaal aan jou of de kinderen om met de verschillende ingrediënten iets moois te maken. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom, een konijntje of zelfs een poppetje. Alles kan, zolang je creativiteit een kans geeft. Dat geldt uiteraard ook voor de ingrediënten. Want waar de zoete aardappel de basis voor deze tortilla vormt, kun je met de rest blijven variëren. Voeg eventueel ook nog feta of een andere kaas toe voor nog meer smaak. 

Tip

Laat kinderen de ingrediënten in de supermarkt al uitkiezen en betrek ze bij het koken. Het is geen magisch recept waardoor ze opeens alles zullen eten, maar de kans is groot dat ze door de betrokkenheid meer zullen proberen.

Stap 1

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes van ongeveer 2-4 mm dik. Kook de aardappelschijfjes 3 minuten in het water. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Verwarm een grote koekenpan met anti-aanbaklaag met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot hij glazig begint te worden, ongeveer 5 minuten.

Stap 3

Kluts de eieren met de melk los. Breng op smaak met flink peper en zout. Voeg de aardappelschijfjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Giet het eimengsel over de aardappelschijfjes en schik het geheel tot een enigszins egale laag.

Stap 4

Maak een gezichtje of ander figuur met de verschillende groenten. Leg een deksel op de pan en bak 20-25 minuten, tot de aardappels gaar zijn en de bodem mooi verkleurd is. Serveer op een groot bord of snijd gelijk in punten en serveer op een schaal.

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,49 per persoon. 

Tip

Kids kunnen de groenten zelf rangschikken, zodat ze een gezichtje maken.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch