1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo geef je een Franse apéro: de Franse vrimibo

Zo geef je een Franse apéro: de Franse vrimibo

franse tradities

De vrimibo of een apéro: voor velen het favoriete moment van de week. Het einde van de werkweek, het begin van het weekend; er is geen beter moment om een leuke borrel te organiseren! Waarom doe je dat aanstaande vrijdag niet eens in Franse sferen? Met deze tips organiseer je een échte Franse apéro. Santé! 

Apéro: de vrijdagmiddagborrel op z’n Frans

Op vrijdagmiddag organiseren de Fransen traditiegetrouw een apéro. Een aperitief: vóór het eten samen een borrel drinken (of twee) en genieten van een heerlijke Franse snack. Dat alles voordat je uitgebreid gaat genieten van een heerlijk laat Frans diner, natuurlijk! 

1. Franse wijn

Rood, wit of rosé. De Franse tradities zijn niet heel nauwkeurig wanneer het aankomt op de keuze voor een fijne wijn voor bij de borrel.  Over het algemeen is witte wijn toegankelijker om een borrel mee te beginnen. Lekkerst is om de wijn te laten passen bij de hapjes, het weer en de smaak van jou en jouw visite. Bij onze wijnen in de winkel kun je per fles de eigenschappen vinden, zodat jij deze makkelijk kunt inpassen, voor een goede prijs. Wil je graag een feestelijk wijntje serveren? Open dan een fles bubbels! 

franse tradities

2. Franse borrelhapjes

De apéro is een borrel waarbij je lekker mag snacken. Let op: niet te veel, want daarna wordt er (in ieder geval volgens Franse tradities) nog gedineerd. Op een Franse borrelplank vind je eigenlijk verrassend weinig kaas, want die bewaren ze liever tot na de maaltijd. Als borrelhap serveer je daarom charcuterie of klassieke kleine gerechtjes. 

3. Franse tradities

Wat dacht je van vrolijke bubbels? In Frankrijk is de apéro traditiegetrouw een aperitief. Dat betekent géén liquid dinner, maar een gezellig begin van de vrijdagavond. Na de borrel schuiven de Fransen gezellig met elkaar aan tafel en dat is een traditie die je natuurlijk zelf ook voort kan zetten met een heerlijke Franse maaltijd! Volgens de Franse tradities is de apéro ook een feestelijk moment. Daarom mag je naast wijn natuurlijk ook een lekkere cocktail serveren. 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

vegan borrelplank

Hoe stel je een vegan borrelplank samen?

Wil jij graag een vegan borrelplank samenstellen? In dit artikel leggen we het uit, samen met heerlijke inspiratie voor vegan borrelhapjes.

Verder lezen
gezonde borrelplank

Zo maak je een gezonde borrelplank

Een gezonde borrelplank maak je in een handomdraai, zonder dat het saai wordt. Maak deze plank met gezonde borrelhapjes en geniet! 

Verder lezen
Hollandse borrelplank

Budget Hollandse borrelplank: een gezellige borrel voor een prikkie

Heb jij zin in een Hollandse borrelplank? Voor een klein prijsje? In 5 handige stappen stel jezelf jouw Hollandse borrelplank samen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch