Proeven van Steenbrugge bij ALDI
Tips en tricks voor bier proeven

Tips en tricks voor proeven van bier

Kijken

Velen nemen het bierproeven letterlijk en beginnen direct met proeven. Maar het proeven van bier begint met kijken! Kijk naar de kleur, de helderheid, het schuim en de pareling van het bier.

Ruiken

Aroma's komen vrij door even met het glas te walsen. Ruik je meer hoparoma's en kruiden, zoetere moutaroma's of gistingaroma's?

Proeven

Neem kleine slokjes en slik ze niet meteen door. welke smaken proef je? Hoe voelt het bier aan in de mond? Is het verfrissend, zwaar of scherp? En tot slot, hoe is de afdronk?

3 vuistregels

Of u het bier nu gebruikt in gerechten of als begeleider bij uw creaties, er zijn enkele vuistregels voor een geslaagde combinatie van gerecht en bier:

1. Gerecht en bier hebben dezelfde smaaksterkte.

Bij een licht gerecht hoort een licht bier, zoals Steenbrugge wit of blond. Bij een meer uitgesproken gerecht hoort ook een meer karaktervol bier. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een Steenbrugge bruin of tripel.

2. Niet alleen het gerecht zelf is belangrijk in uw overweging, maar ook de wijze waarop het gerecht wordt klaargemaakt.

Stoven of bakken bepaalt of u het beste kan kiezen voor een zachter of een meer uitgesproken biervariant.

3. Respecteer een logische volgorde in de keuze van zowel de gerechten als het bier.

Lichte bieren passen bij aperatiefhapjes en voorgerechten. Meer karaktervolle en sterke bieren horen bij een hoofdgrecht. Voor het dessert kunt u zurig-zoetige of fruitige bieren gebruiken.

Bierwijzer

Steenbrugge Lente

STEENBRUGGE BLOND

Steenbrugge blond heeft een volle smaak met toetsen van kruidnagel en kaneel. Het fruitige en licht kruidige gistaroma maakt dat dit abdijbiertje perfect past bij visgerechten. Denk aan forel, kabeljauw, zalm, maar ook zeeduivel en zeetong doen het goed. Ook zeer geschikt als aperatief! 

Steenbrugge Bruin

STEENBRUGGE BRUIN

Dit bruine abdijbier van hoge gisting heeft een warme, volle smaak. Het moutige, karamelachtige aroma doet het goed bij wild (zoals hazenrug en ree) en rund- en varkensvlees. De toetsen van zoethoud en kaneel zorgen voor een karamelachtig aroma, waardoor het bier ook goed te combineren is met een dessertje, zoals chocolade en patisserie

Steenbrugge Bruin

STEENBRUGGE TRIPEL

Te herkennen aan zijn warme, volle smaak en afgeronde moutkarakter. In combinatie met het fruitig, lichtgerookt gistingsaroma is dit goudblonde bier goed te combineren met zowel vis als vlees. Denk aan een vers stukje zalm, zeeduivel of scampi. Ook ganzenlever en fazant doen het erg goed met de tripel.

Steenbrugge Lente

STEENBRUGGE LENTE*

Steenbrugge Lente is bescheiden en toegankelijk van natuur, helemaal in de geest van de abdij. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook gekend als de Sint-Pietersabdij in Brugge. Perfect om samen te onthaasten in de eerste lentezon. 

*Vanaf 15 maart in de winkel.

Steenbrugge Lente

STEENBRUGGE WIT     

Herkenbaar aan zijn fruitige aroma en de toetsen van curaçao (sinaasappelschil) en koriander. Heerlijk in combinatie met vis en zeevruchten, zoals garnalen, langoustines en mosselen. 

*Vanaf 13 mei in de winkel.

Steenbrugge Bock

STEENBRUGGE BOCK *

Deze abdij bock is van hoge gisting. Door zijn zoet, moutig aroma is dit bruine biertje een goede combi met wild en rund- en varkensvlees. De zoete smaak en toetsen van karamel, kaneel en geroosterde koffie zorgt ervoor dat het bier ook erg goed bij een chocoladedessert past.

*Vanaf 16 september in de winkel.

Steenbrugge Winter

STEENBRUGGE WINTER*

Steenbrugge Winter is bescheiden en toegankelijk van natuur, helemaal in de geest van de abdij. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook gekend als de Sint-Pietersabdij in Brugge. Perfect om samen te onthaasten na een koude winterdag.

*Vanaf 25 november in de winkel.

Zin gekregen om te gaan kokkerellen met Steenbrugge-bier? Bekijk dan snel onze recepten. Of zin in een ander biertje of toch liever wijn? Bekijk dan ons uitgebreide bier- en wijnassortiment.

Recepten bij ALDI

Recepten met Steenbrugge

Ontdek de recepten die het bier complementeren.

Verder lezen
Bier van ALDI

Bier

Bekijk hier het bier assortiment

Verder lezen

De wijnwereld van ALDI

Wist je dat wij bekend staan om onze geweldige wijn assortiment? We vertellen je graag alles over waar onze wijn vandaan komt, hoe je jouw smaak ontdekt en hoe je wijnen met gerechten kunt combineren

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch