Steenbrugge bier

Bier met een volle smaak is een waar genot na een lange werkdag. Een perfecte manier om te ontspannen en tot rust te komen, samen met de mensen die je lief zijn. Maar ook belangrijk; een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. En daarom is Steenbrugge nu ook bij ALDI verkrijgbaar. Zo maken we dit abdijbier toegankelijk voor iedereen.   

Het abdijbier is van oorsprong afkomstig uit de Sint-Pieters abdij te Steenbrugge. Vandaag de dag wordt het in goed rentmeesterschap gebrouwen door Brouwerij PALM te Steenhuffel. Benieuwd naar het geheim achter dit bier? Lees dan verder.

Geschiedenis van Steenbrugge bij ALDI

De geschiedenis van Steenbrugge

Ontdek de roemruchte geschiedenis van Steenbrugge abdijbieren.

Verder lezen
Het geheim achter Steenbrugge bij ALDI

Het geheim achter Steenbrugge

Ontdek wat Steenbrugge-bier anders maakt.

Verder lezen
Recepten bij ALDI

Recepten met Steenbrugge

Ontdek de recepten die het bier complementeren.

Verder lezen
Proeven bij ALDI

Tips en tricks voor bier proeven

De unieke beleving van Steenbrugge kunt u pas echt ervaren als u begint met proeven. Hoe proeft u bier?

Verder lezen

Het Steenbrugge assortiment

Bekijk het Steenbrugge assortiment bij ALDI.

Verder lezen

Steenbrugge bier

Steenbrugge bier is het speciaalbier van ALDI. Dit abdijbier komt oorspronkelijk uit de Sint-Pietersabdij in het Belgische Steenbrugge. Tegenwoordig heeft de PALM-brouwerij de productie overgenomen. Uiteraard gebruiken zij het traditionele recept. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar humanitaire projecten van de Sint-Pietersabdij. Geniet van dit lekkere bier, gezellig met vrienden of op de bank na een dag hard werken. Daarnaast is Steenbrugge bier ook erg geschikt om te gebruiken in verschillende smakelijke gerechten. Maak bijvoorbeeld kabeljauw met tagliatelle met een schuimige saus van Steenbrugge blond. De bruine variant van Steenbrugge past perfect in een chocolademousse. Dat is pas genieten van Steenbrugge bier!

De kruidige smaak van Steenbrugge bier

Steenbrugge bier staat bekend om de kruidige smaak. Dit komt door de unieke kruidenmix die gebruikt wordt in het brouwproces. De naam van deze kruidenmix is gruut. Al in de Middeleeuwen werd deze kruidenmix gebruikt. Enkele ingrediënten van gruut zijn: rozemarijn, salie, duizendblad, gagel en laurierbessen. Vroeger had iedere stad zijn eigen bier met een eigen smaak. Deze kruidenmix behoort dan ook al eeuwen toe aan Steenbrugge. Steenbrugge bier wordt gemaakt in verschillende soorten. Zo is er lentebock, blond, tripel en bruin bier. Afhankelijk van het seizoen heeft ALDI ook Abdij Bock en Steenbrugge Winterbier in het assortiment. Altijd smaakvol genieten met Steenbrugge bier.

Steenbrugge Blond: een grote favoriet

Van alle verschillende biertjes van Steenbrugge is Steenbrugge Blond een grote favoriet. Tijdens de World Beer Awards 2019 werd Steenbrugge Blond namelijk als goed getest en beoordeeld. De reden? De fruitige smaak in combinatie met het lichtkruidige gist-aroma. Dit bier is een parel onder de abdijbieren en staat bekend om de warme, volle smaak. Deze smaak is typisch voor alle biertjes van Steenbrugge. De liefhebbers herkennen in de kruidige smaak tonen van kruidnagel en kaneel. De Steenbrugge Blond is puur genieten voor liefhebbers van echt, goed abdijbier.

Steenbrugge Tripel: stevig genieten

Naast de Steenbrugge Blond is ook de Steenbrugge Tripel erg populair onder bierdrinkers. Ook deze abdijbier heeft een hoge gisting. In het smaakprofiel is koriander, sinaasappelschil en kaneel te herkennen. Dit geeft de Steenbrugge Tripel een fruitige smaak met een lichtgerookt gist-aroma. Met 8,7% alcohol is dit een stevig bier, waarvan de smaak staat als een huis. Iets dat de liefhebbers van speciaalbier erg kunnen waarderen. Een glas Steenbrugge Tripel staat garant voor een moment om lekker te ontspannen en tot rust te komen.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch