1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips
Hoe kun je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips

 besparen op uitgaven voor je huisdier

Hoe kan je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips

Wil jij graag een huisdier, maar twijfel je nog omdat je niet goed weet wat het gaat kosten? Allereerst: goed dat je hierover nadenkt. Ook financieel moet het haalbaar zijn om een huisdier in huis te halen. We vertellen je graag wat een huisdier ongeveer kost én hoe je kan besparen op uitgaven voor je huisdier. 

Wat kost een huisdier? 

llereerst: wat kost een huisdier? En dan bedoelen we niet de aanschaf van een dier, maar juist het verhaal daarna, wanneer jij jouw maatje in huis hebt. De kosten verschillen natuurlijk per dier. Een vis is waarschijnlijk goedkoper in onderhoud dan een hond. Maar tussen honden zit er weer verschil in wat het per maand kost. We geven je alvast wat inzicht in de kosten voor een hond en een kat.

Wat kost een hond per maand? 

Het verschilt per dier hoeveel kosten je per maand uitgeeft voor een hond. Heb jij bijvoorbeeld een hond met bepaalde allergieën? Is jouw hond volledig gezond? Of een hond met een aandoening? Hierin zit al verschil in kosten. Het Nibud heeft wel een berekening gemaakt: gemiddeld genomen zou een hond gemiddeld 50 euro per maand kosten.  

Wat kost een kat per maand?  

Ook voor katten geldt dat het ligt aan jouw kat hoeveel kosten je ervoor maakt. Is jouw kat gezond, of slikt hij specifieke medicijnen? Het Nibud heeft berekend dat een kat gemiddeld 23 euro per maand kost.

Zo bespaar je op de kosten voor je huisdier

Zit jij per maand boven dit gemiddelde? Of wil je simpelweg gewoon besparen op de kosten die je maakt voor jouw huisdier? Goed nieuws: dat kan in veel gevallen vaak! Hieronder lees je paar tips hoe je kunt besparen op je huisdier. 

1. Maak zelf speelgoed voor jouw huisdier

Koop jij regelmatig speelgoed voor je hond of kat bij de dierenspeciaalzaak? Hartstikke lief natuurlijk, maar speelgoed voor dieren is vaak behoorlijk prijzig. En dat terwijl je heel gemakkelijk zelf speelgoed maakt voor een hond of kat. Lees hier hoe je zelf speelgoed maakt voor een hond en hier hoe je zelf speelgoed maakt voor een kat

2. Bespaar op dierenartskosten

Voor veel baasjes is het vaak weer even slikken: de rekening van de dierenarts. Daarom de vraag: kun je besparen op dierenartskosten? In dit geval geldt vooral de regel: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat jouw hond of kat zijn inentingen krijgt. Zo verklein je de kans op mankementen bij jouw dier. 

3. Ga voor tweedehands

Net als voor speeltjes, geldt ook voor andere accessoires voor een dier dat het vrij prijzig kan zijn. Daarom is onze tip voor als jij een hippere halsband voor je hond wil, om voor tweedehands te gaan. Een nieuwe riem? Een mooie krabpaal? Ga dan voor tweedehands. Kijk eens rond op Marktplaats of Facebookgroepen voor honden of katten. Vaak scheelt dit een hoop geld. 

4. Vergelijk voeding voor je huisdier

eel baasjes van huisdieren willen het beste voor hun huisdier en denken dat dure voeding daarin de oplossing biedt. Dat is niet altijd het geval! Het loont dan ook om dierenvoeding te vergelijken en zo tot de beste voeding voor jouw kat of hond te komen voor een zachter prijsje.

Voor op het boodschappenlijstje voor jouw huisdier:

Wist je dat ook ALDI goede dierenvoeding in het assortiment heeft voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

Meer zoals dit:

beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen
Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Wil je jouw kat nog eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf kattenspeeltjes te maken. Niet moeilijk, wel leuk!

Verder lezen
kat kartonnen doos

Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

Zet een kartonnen doos in je woonkamer, en je kat is door het dolle heen. Wat maakt die kartonnen doos voor katten toch zo leuk? ALDI legt het je uit!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch