1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 4 x tips voor een gevarieerde lunchbox voor je kind
4 x tips voor een gevarieerde lunchbox voor je kind

lunchbox kind

4 x tips voor een gevarieerde lunchbox voor je kind 

Een gevarieerde lunchbox of lunchtrommel voor je kind maken kan elke keer weer een uitdaging zijn. Want wat doe je erin, zonder dat het elke dag hetzelfde is? Met deze tips maak je elke dag een wisselende lunchtrommel, die ook nog eens voedzaam is en hartstikke lekker. Sla succesnummers op voor een andere keer. Vraag ook aan je kinderen wat ze lekker vinden of zien bij andere kinderen in de klas. 

Zo maak je een gevarieerde lunchbox voor je kind 

Het geheim van een goed gevulde gevarieerde lunchtrommel zit ‘m in vastigheid. Klinkt ironisch, maar is het niet. Als je namelijk vasthoudt aan de volgende vier punten kun je eindeloos variëren en weet je zeker dat je niets mist. Herhaal de onderstaande vier woorden in je hoofd en het kwartje valt meteen. Maak er een ezelsbruggetje van of hang desnoods een lijstje op de koelkast. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet. 

 1. Groenten
 2. Fruit 
 3. Koolhydraten 
 4. Eiwit 

1. Groenten 

Groenten zijn voor veel kinderen de grootste vijand, dus kan het helpen om ze al toe te voegen tijdens de lunch. Je verdubbelt daarmee de kans op succes en als ze twee keer per dag groenten eten is het natuurlijk helemaal niet erg. Voor een gevarieerde lunchtrommel kun je natuurlijk snackgroenten gebruiken, zoals cherrytomaatjes, geschrapte wortelen, reepjes paprika of stukjes komkommer. Maar ook gegaarde groenten doen het goed. Denk aan broccoli, zoete aardappel, bloemkool of courgette. En vergeet ook zeker niet restjes groenten in de koelkast.  

2. Fruit 

Naast groenten is een stukje fruit ook geen overbodige luxe. Daarbij is fruit over het algemeen zoet van smaak, dus voelt het gelijk als traktatie voor een kind. Of je nu gaat voor een klein banaantje, blozende aardbeien of een mandarijn, kies in ieder geval het liefst fruit dat in het seizoen is. Ook fruit uit de diepvries is een aanrader, maar zorg wel dat het apart ligt van de rest. Het vocht in bevroren fruit kan tijdens het ontdooien namelijk gaan lekken.    

lunch

3. Koolhydraten  

Door naar de koolhydraten, want die mogen niet ontbreken en zorgen voor de nodige energie overdag. Gebruik het liefst producten met zogenaamde langzame koolhydraten, die over een langere periode energie afgeven en voor een langer verzadigd gevoel zorgen. Dit zijn volkoren producten, zoals volkorenbrood, rijst en beschuit, maar ook zoete aardappels, quinoa en peulvruchten. 

4. Eiwit 

Tot slot de eiwitten, ofwel het krachtvoer. Eiwitten zorgen niet alleen voor een verzadigd gevoel, ze zijn ook belangrijk bij het herstel en de opbouw van spieren. Essentieel dus voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Gebruik hiervoor dierlijke eiwitten, zoals vis, ei, gevogelte of kaas, of ga voor plantaardige eiwitbronnen zoals tofu, tempeh, peulvruchten en noten. 

Meer zoals dit:

gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Verder lezen
eiwitten

Waarom is het belangrijk voldoende eiwitten te eten?

Hoeveel eiwitten per dag? En welke eiwitten zijn belangrijk? In dit artikel leggen we het kort en simpel uit.

Verder lezen
Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Wil jij jouw sapjes of smoothies ook eens net iets anders maken? We geven 3 leuke twists om de dag op een bijzondere manier te beginnen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch