1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Gezonde tussendoortjes voor kinderen
Gezonde tussendoortjes voor kinderen

gezonde tussendoortjes

Back to school: 4 lekkere én gezonde tussendoortjes voor je kind 

De scholen gaan weer open en de kids gaan weer op pad. Tijd voor lekkere én gezonde tussendoortjes voor je kind. Het liefst een beetje makkelijk, snel te maken en als het even kan handig mee te nemen. In dit artikel verzamelden we 4 gezonde tussendoortjes om mee te nemen of voor thuis. Sommige tussendoortjes maak je van tevoren. Verpak ze per stuk en vries ze eventueel in, zodat je altijd een gezonde snack voor handen hebt.

Gezonde tussendoortjes voor kinderen 

 
 1. Fruit- en groentespiesjes 
 2. Snackgroenten met hummus
 3. Bananenbroodmuffins 
 4. Appeltjes met pindakaas 

1. Fruit- en groentespiesjes

upermakkelijk, vrolijk en boordevol vitaminen. Rijg satéprikkers vol met verschillende soorten fruit en rauwkost. Denk aan banaan, appel, aardbei en mandarijn, maar ook komkommer, paprika, cherrytomaten en wortel. Is jouw kind gek op dippen? Geef er dan een beetje magere of halfvolle yoghurt of 30+-smeerkaas (of nog minder vette kaas) bij. Zijn je kinderen nog te jong voor prikkers? Geef het fruit of de groente dan los in een bakje. Ideaal voor in de broodtrommel, thuis op de bank en zelfs als traktatie.

2. Snackgroenten met hummus 

Een ander idee voor gezondere tussendoortjes zijn snackgroenten met hummus. Of je nu geschrapte wortels, stukjes komkommer, rauwe bloemkoolroosjes of cherrytomaten gebruikt, ze smaken allemaal zalig in combinatie met hummus. Schep de hummus op een klein bordje en top met een theelepel extra vierge olijfolie.  

tussendoortjes

3. Bananenbroodmuffins  

Favoriet bij zowel volwassenen als kinderen is bananenbrood. Een tikkeltje zoet en je kunt er goed mee variëren. Denk aan het toevoegen van noten, bosbessen en frambozen. Maak voor een gezonder tussendoortje onderstaand bananenbroodrecept, maar laat de chocolade, suiker en honing achterwege en vervang kokosolie door plantaardige olie. Bananenbrood bewaar je tot 4 dagen buiten de koelkast, maar ook ingevroren doet het goed. Verpak het bananenbrood dan in individuele porties en haal het in de ochtend van gebruik pas uit de vriezer. Heb je thuis een muffinblik? Vul de vormpjes dan met het beslag en maak er bananenbroodmuffins van. Ook leuk om uit te delen!  

4. Appel met pindakaas

Net zo makkelijk als de snackgroenten met hummus zijn appelpartjes met pindakaas. Snijd een appel in partjes (of plakjes) en besmeer met 100% pindakaas. Superlekker en boordevol energie! Gek op banaan? Vervang de appel dan door banaan. Ook lekker als beleg op een broodje. 

tip

Je kunt heel gemakkelijk zelf pindakaas of notenpasta maken. Maal daarvoor ongezouten pinda’s of rauwe, ongezouten noten zoals cashewnoten of amandelen in een keukenmachine fijn. Blijf malen tot de oliën uit de pinda’s of noten vrij komen en er een gladde massa ontstaat. Dit duurt 10-15 minuten. 

tip

Meer zoals dit:

kinderfeestje thema

Een kinderfeestje organiseren met een thema? 6 originele ideeën!

Wil jij een kinderfeestje met een thema organiseren? We geven 6 originele ideeën voor het beste themafeestje ooit!

Verder lezen
goedkoop tuinfeest

Goedkoop tuinfeestje organiseren? Maak het simpel met deze stappen

Goedkoop een tuinfeestje organiseren? Met deze tips organiseer je thuis een goedkoop tuinfeest.

Verder lezen
Zelf pizza maken

Zelf pizza maken? 4x de lekkerste variaties

Pizza liefhebbers opgelet! Maak zelf je pizza met deze 4 originele pizza recepten. Wij leggen stapsgewijs uit hoe je te werk gaat. Zelfs om het pizzadeeg zelf te maken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch