1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf een kweekbak maken in 5 stappen

Zelf een kweekbak maken in 5 stappen

kweekbak maken

Wil je samen met je kind wat groenten of kruiden gaan kweken in de tuin of op het balkon? Ga dan samen aan de slag! Zo hebben jullie samen een leuk project. Het lijkt misschien moeilijk, maar met elkaars hulp en de juiste benodigdheden is het een makkie! Benieuwd hoe je een kweekbak kunt maken? Volg dan deze 5 stappen.

kweekbak maken

Samen met je kind een kweekbak maken? Zo doe je dat! 

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

Voor een kweekbak heb je de volgende dingen nodig:

 • 1 houten fruitkistje 

 • 4 lange houten meubelpoten (of lange latten)

 • 1 worteldoek 

 • 12 schroeven

 • 20 liter potgrond  

 • 6 zaden naar keuze 

Stap 2: Fruitkistje schoonmaken 

Heb je toevallig een oud fruitkistje op zolder of in de berging staan? Zo’n fruitkistje kun je makkelijk omtoveren tot een kweekbak. Maak het fruitkistje allereerst schoon. Dit kun je doen met een sopje van warm water en afwasmiddel. Laat het fruitkistje daarna even drogen.

Stap 3: Poten onder kweekbak maken 

Je kunt een kweekbak voor op de grond maken, maar veel makkelijker is het om een kweekbak op poten te maken. Door de hoogte kun je er veel beter bij. Misschien heb je nog vier lange, houten meubelpoten in huis die je niet meer gebruikt. Mocht je dat niet hebben, dan kun je ook vier brede, houten latten van dezelfde lengte gebruiken. Maak de meubelpoten aan de onderkant van het fruitkistje met schroeven vast. Ga je houten latten gebruiken? Die kun je het beste aan de zijkant met een aantal schroeven vastmaken.

Stap 4: Worteldoek aanbrengen  

Worteldoek mag niet ontbreken als je een kweekbak wil maken. Meet de juiste hoeveelheid op. Je kunt het worteldoek er vervolgens los in leggen, maar handiger is het om het worteldoek rondom, aan de bovenkant, vast te nieten. Dan weet je zeker dat het goed op zijn plaats blijft zitten. 

Stap 5: Potgrond in de kweekbak 

Daarna ben je bijna klaar met het maken van je kweekbak. Het enige wat dan nog mist, is de potgrond en wat zaden. Doe een zak van twintig liter potgrond in de kweekbak en hark alles even goed door. Als je er groenten in wil gaan kweken dan kun je er een echte groente kweekbak van maken. Naast groenten zijn kruiden natuurlijk ook mogelijk. Verdeel de kweekbak in zes gelijke stukken. Dit hoef je niet ingewikkeld met latjes of met touwtjes te doen. Stop alle zaden in een stukje van de kweekbak en onthou goed waar je wat hebt geplaatst. En daarna? Wachten maar! 

Welke groenten in kweekbak? 

Je kunt verschillende groenten in een kweekbak gaan kweken. Wil je samen het samen met je kind gaan doen, dan is het misschien leuk om met makkelijke groenten te beginnen. Gebruik dan bijvoorbeeld zaden van tuinkers, dat kiemt al binnen een paar dagen. Ook zijn groenten zoals tuinbonen, radijs, sla en pompoenen makkelijk te kweken. Geef de kweekbak elke dag wat water en hou de bak uit de zon. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is geduld. 

Meer zoals dit:

balkon schoonmaken

Balkon schoonmaken en lenteklaar maken in 7 stappen

Wil je je balkon schoonmaken en het lenteklaar maken? Check hier hoe je in maar 7 stappen jouw balkon lenteklaar krijgt.

Verder lezen
planten verpotten

Planten verpotten doe je zo

Planten verpotten, hoe doe je dat en wanneer is de beste tijd? Mag het in de winter of liever in de zomer? Planten verpotten doe je zo met deze tips!

Verder lezen
Spaanse achtertuin

Hoe krijg je Spaanse sferen in je achtertuin? 7 tips

Een vakantiegevoel creëer je net zo makkelijk in je eigen achtertuin. Sla een reisje naar Costa del Sol dit jaar over en creëer Spaanse sferen in je achtertuin met deze tips.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch