1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een vieze koffiepot schoonmaken? Zo doe je dat

Een vieze koffiepot schoonmaken? Zo doe je dat

koffiepot schoonmaken

Een heerlijk kopje koffie begint natuurlijk bij een schone koffiepot. Het is niet alleen belangrijk voor de smaak, maar ook voor de levensduur van je koffiezetapparaat. Een vieze koffiepot kan namelijk de kwaliteit van je koffie beïnvloeden en zelfs de werking van het apparaat verminderen. Ben je benieuwd hoe je een koffiepot kunt schoonmaken? Check welke producten je hiervoor nodig hebt en hoe je dit precies kunt doen. 

koffiepot schoonmaken

Hoe vaak moet je een koffiepot schoonmaken?

Maak het reservoir, de koffiekan en de filterhouder minstens één keer per week grondig schoon. Gebruik je het apparaat iedere dag of misschien wel meerdere keren per dag? Maak de koffiepot dan om de paar dagen schoon. Hiermee voorkom je dat er koffieresten en ander vuil achterblijven en dat kan de kwaliteit van koffie verminderen. 

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van een koffiepot?  

Voordat je begint met het schoonmaken van het apparaat, pak je er de volgende schoonmaakproducten en andere hulpmiddelen bij: 

Schoonmaakazijn 

Dit wonderspul helpt je bij het verwijderen van eventuele kalkaanslag in de koffiepot en zorgt er daarnaast voor dat alle koffieresten worden verwijderd. 

Afwasmiddel 

Een mild afwasmiddel haalt alle vlekken en vuil uit het koffiezetapparaat. 

Schuurspons

Om de koffiepot en alle onderdelen goed schoon te krijgen, is een schuurspons ideaal. 

Keukenpapier 

Voor het drogen van de koffiepot kun je het beste keukenpapier gebruiken. 

Koffiepot schoonmaken in 7 stappen 

Stap 1: Verwijder de koffiedik en oude koffiefilters

Begin met het legen van de koffiepot en verwijder de gebruikte koffiefilters. Spoel eventueel overtollig koffiedik weg met lauwwarm water.

Stap 2: Maak de koffiekan schoon 

Vul de koffiekan met gelijke delen water en schoonmaakazijn. Laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten in de kan zitten om kalkaanslag en koffieresten los te weken. Gebruik daarna een schuurspons om de binnenkant van de koffiepot grondig schoon te maken. 

Stap 3: Reinig de filterhouder 

Haal de filterhouder uit het koffiezetapparaat en reinig deze met warm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik zo nodig een borstel om eventuele resten te verwijderen. Dit kan een afwasborstel zijn of een tandenborstel, mocht een kleinere borstel handiger in gebruik zijn. 

Stap 4: Spoel alles grondig af 

Spoel de koffiekan, filterhouder en andere verwijderbare onderdelen goed af onder stromend water om eventuele overgebleven schoonmaakmiddelen te verwijderen. 

Stap 5: Gebruik afwasmiddel voor hardnekkige vlekken 

Als er nog hardnekkige vlekken zijn, maak dan een pasta van afwasmiddel en water en laat dit even op de vlekken zitten. Schrob dit er na vijf minuten vanaf en spoel het opnieuw af. 

Stap 6: Droog alles af 

Droog alle onderdelen goed af met keukenpapier of een schone, zachte doek voordat je ze weer in het koffiezetapparaat plaatst. 

Stap 7: Spoel het koffiezetapparaat door 

Vul het reservoir van het koffiezetapparaat met vers water en laat het een volledige cyclus doorlopen zonder koffie. Dit spoelt eventuele achtergebleven resten van schoonmaakazijn weg. Hierna is de koffiepot weer helemaal schoon en klaar om gebruikt te worden. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

speciale koffie

De lekkerste speciale koffierecepten als dessert

Van Spanish coffee tot affogato: dit zijn de lekkerste speciale koffierecepten die je ook als dessert kunt serveren.

Verder lezen
koffiedik

6 x handige koffiedik hacks voor in en om het huis

Wist je dat je koffiedik makkelijk kunt hergebruiken voor diverse dingen in en om het huis? Check hier 7 handige koffiedik hacks!

Verder lezen
Filterkoffie zetten

Filterkoffie zetten: alles wat je wil weten

Filterkoffie zetten is makkelijk én hartstikke lekker. Lees in dit artikel alles over filterkoffie zetten, de perfecte verhouding en het verschil onderling.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch