1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 6 x handige koffiedik hacks voor in en om het huis

6 x handige koffiedik hacks voor in en om het huis

koffiedik

Drink jij dagelijks meerdere kopjes koffie? Dan hou je veel koffiedik over.  Wist je dat je dit overgebleven goedje voor veel dingen in en om het huis kunt gebruiken? Koffiedik bevat namelijk waardevolle voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor, kalium, magnesium en koper. Hierdoor is koffiedik op verschillende manieren in te zetten. Hieronder staan een aantal handige koffiedik hacks.

koffiedik

6x Koffiedik hacks  

1. Koffiedik door gootsteen 

Wist je dat je het koffiedik kunt gebruiken als schuurmiddel? Door de schurende werking van dit goedje is het een goed product om de gootsteen mee schoon te maken. Gooi hiervoor wat koffiedik door de gootsteen en spoel het grondig na met heet water. De schurende werking zorgt niet alleen voor een schone gootsteen, maar je leidingen worden ook nog eens gereinigd.

2. Koffiedik tegen ongedierte

Wil je ongedierte uit je tuin of huis houden? Ze hebben een hekel aan de geur van koffiedik. Wanneer je elke dag in de tuin of om je huis wat koffiedik strooit, is de kans klein dat je ongedierte tegenkomt. 

3. Koffiedik om slakken te weren 

Je kunt koffiedik ook inzetten tegen slakken. Slakken kunnen erg vervelend zijn, zeker wanneer ze je mooie planten opeten. Slakken houden niet van de cafeïne die in koffiedik zit. Gooi daarom wat koffiedik in de tuin, rondom de planten die je wil beschermen of die al aangevreten zijn. Je zal zien dat de slakken snel weggaan en niet meer terugkomen. 

4. Paddenstoelen kweken op koffiedik  

Koffiedik is een ideale leefomgeving voor paddenstoelen. Zo kun je paddenstoelen zoals oesterzwammen in koffiedik kweken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is koffiedik, een afgesloten emmer, oesterzwammenbroed, schilderstape en een schaar. Maak in de emmer twee gaatjes van ongeveer 1 centimeter. Plak deze af met schilderstape. Hierdoor kan er wel zuurstof naar binnen, maar blijven ongewenste schimmels buiten de emmer. Maak het koffiedik daarna vochtig en plaats het in de emmer. Doe daarna evenveel oesterzwammenbroed in de emmer als koffiedik. Meng het door elkaar. En daarna? Wachten maar. Al na een paar dagen zie je de eerste schimmeldraden komen. Zie je nieuwe draden, dan kun je wat verse koffiedik erbij doen, tot de emmer helemaal vol zit. 

5. Koffiedik in rozen

Diverse planten groeien goed op koffiedik. Ben je van plan om een nieuwe plant in je huis of in de tuin te zetten? Dan kun je koffiedik aan de planten toevoegen. Neem bijvoorbeeld de roos, die het erg goed doet op koffiedik. Meng hiervoor koffiedik met potgrond: 1 kop koffiedik op 5 koppen potgrond. Meng het goed en stort het in het gat waarin de plant komt te staan. Zet de plant er vervolgens op en maak het gat dicht. 

6. Koffiedik bij aangekoekte pannen 

Wil je een aangekoekte pan schoonmaken? Gebruik hiervoor dan ook wat koffiedik. Vul een juslepel met koffiedik en doe het in de pan die aangekoekt is. Pak een schuursponsje en haal het aangekoekte eten met een draaiende beweging uit de pan. Spoel af met heet water en herhaal indien nodig. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

schoonmaak-koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat schoonmaken en ontkalken doe je zo

Het koffiezetapparaat schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk? ALDI legt het je stapsgewijs uit.

Verder lezen
affogato

Maak de allerbeste affogato met dit makkelijke affogato recept

Een goede affogato maak je in een handomdraai, maar hoe? We delen het allerbeste affogato recept + geven je tips om eindeloos te variëren.

Verder lezen
ijskoffie-maken

Zo kan je zelf een ijskoffie maken in 4 stappen

Wil jij zelf een ijskoffie maken? Dat is makkelijker dan je denkt. In 4 simpele stappen leer je alle in en outs voor een heerlijke ijskoffie.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch