1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?
Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen? 

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Gelukkig hebben wij op een rijtje gezet hoe je erge koffievlekken het beste kunt verwijderen. 

Voor op het boodschappenlijstje

 

Hoe krijg je koffie uit tapijt?

Een koffievlek in je tapijt is vrij makkelijk te verwijderen met een plantenspuit en azijn. Meng de azijn aan met water (gebruik ongeveer evenveel water als azijn) en spray dit over de vlek. Laat het even intrekken en dep het vervolgens droog met een schone doek. Zit de vlek er nog in? Herhaal het proces dan totdat de vlek eruit is. 

koffievlek-tapijt

Hoe krijg je koffie uit kleding?

Bij het verwijderen van een koffievlek uit je kleding is het belangrijk zo snel mogelijk te handelen. Trek het kledingstuk uit (als dat kan) en spoel het uit onder een koude kraan. Doe dit vanuit de binnenkant en zet de kraan lekker ver open. Het water spoelt de vlek dan uit de stof. Mocht de vlek al ingetrokken zijn, dan kun je het beste vloeibaar wasmiddel laten intrekken op de vlek voordat je het in de wasmachine gooit. Was het daarna in de wasmachine op de warmst mogelijke stand. (Bekijk goed het waslabel).

Een koffievlek verwijderen uit witte kleding

Azijn werkt extra goed voor witte kleding: het maakt de kleding weer stralend wit! Is er na het uitspoelen van het kledingstuk nog een vlek zichtbaar? Pak er dan weer wat schoonmaakazijn bij. Laat het kledingstuk minimaal een uur en maximaal een nacht weken in een teiltje met water en azijn (in de verhouding 3 : 1). De volgende dag was je het kledingstuk in de wasmachine. 

Hoe krijg je koffie uit de bank? 

Nog niet helemaal wakker en heb je de ochtend-shot espresso in plaats van in je mond op de bank gekiept? Dep dan eerst zoveel mogelijk koffie op met een schone doek. Vervolgens pak je een tweede schone doek en deze maak je goed nat. Wring hem uit, leg hem op de bank en laat de koffie intrekken. Kijk ook even of je de hoes kunt wassen? Dat maakt het verwijderen van de koffievlek een stuk makkelijker.  

Meer zoals dit:

vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Meer informatie
rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Meer informatie
chocolade vlek verwijderen

Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?

Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen. Wij delen ze graag met je.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch