1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

koffievlek verwijderen

Oeps! Je hebt per ongeluk een koffievlek gemaakt op je favoriete shirt, tapijt of bank. Geen paniek, met de volgende tips verwijder je makkelijk die vervelende koffievlekken uit je kleding, bank of tapijt. Dus pak een kopje koffie (maar knoei het niet!) en ga aan de slag.

koffievlek-tapijt

Koffievlekken verwijderen: 5 tips

1. Koffievlek uit kleding verwijderen

Laten we beginnen met kleding. Het eerste wat je moet doen is snel handelen. Dep de koffievlek zo snel mogelijk met een schone doek of papieren handdoek om overtollige vloeistof te absorberen. Vermijd wrijven, want dat kan de vlek verder in de stof duwen. Daarna kun je wat mild wasmiddel op de vlek aanbrengen en zachtjes inwrijven voordat je het item in de wasmachine gooit.

Lees ook: Hoe doe je een handwas? Tips voor kleding wassen met de hand

2. Koffievlek verwijderen tapijt

Voor hardnekkige koffievlekken op tapijt of bekleding kun je een andere methode proberen. Meng een eetlepel witte azijn met twee kopjes warm water en dep dit mengsel voorzichtig op de vlek met een spons of doek. Blijf herhalen totdat de vlek verdwijnt. Spoel daarna grondig af met schoon water en dep droog.

3. Koffievlek uit witte kleding verwijderen

Azijn werkt extra goed voor witte kleding: het maakt de kleding weer stralend wit! Is er na het uitspoelen van het kledingstuk nog een vlek zichtbaar? Pak er dan weer wat schoonmaakazijn bij. Laat het kledingstuk minimaal een uur en maximaal een nacht weken in een teiltje met water en azijn (in de verhouding 3 : 1). De volgende dag was je het kledingstuk in de wasmachine.

4. Koffievlek verwijderen uit bank

Nog niet helemaal wakker en heb je de ochtend-shot espresso in plaats van in je mond op de bank gekiept? Dep dan eerst zoveel mogelijk koffie op met een schone doek. Vervolgens pak je een tweede schone doek en deze maak je goed nat. Wring hem uit, leg hem op de bank en laat de koffie intrekken. Kijk ook even of je de hoes kunt wassen? Dat maakt het verwijderen van de koffievlek een stuk makkelijker.  

5. Koffievlek verwijderen met zout

Een andere interessante truc om verse koffievlekken te verwijderen, is door er wat zout overheen te strooien. Het zout absorbeert de vloeistof en helpt bij het verminderen van de vlek. Wie had gedacht dat keukenzout zo'n handig hulpmiddel kon zijn?

Voor op het boodschappenlijstje

 

Meer zoals dit:

vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Verder lezen
rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Verder lezen
chocolade vlek verwijderen

Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?

Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen. Wij delen ze graag met je.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch