1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je op de beste manier een aangebrande pan schoonmaken?
Hoe kun je op de beste manier een aangebrande pan schoonmaken?

aangebrande pan schoonmaken

Een aangebrande pan schoonmaken

Een aangebrande pan schoonmaken? Met deze tips verwijder je de zwarte aanslag op je pannen in een handomdraai! Het kan de beste overkomen: een aangebrande pan. Gelukkig hoeft dat niet het einde van jouw favoriete pan te betekenen. Met een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes krijg je alle pannen in een handomdraai schoon. Let wel op: niet alle pannen kunnen zomaar tegen alle schoonmaakmiddelen die we hier noemen, dus kijk eerst even wat voor pan je hebt.

Aangebrande pan van roestvrijstaal schoonmaken 

Heb je een roestvrijstalen pan aan laten branden? Goed nieuws: roestvrijstaal is heel sterk en kan wel tegen een stootje. Je moet hem alleen wel nog even goed schoonmaken voordat je hem weer gebruikt. 

1. Aangebrande pan schoonmaken met azijn 

Azijn is zo’n heerlijk middel dat je altijd kunt gebruiken om de boel weer schoon te krijgen. Zo ook voor een aangebrande pan. Giet een laagje schoonmaakazijn in een pan met aanbaksels en vul dit aan met een gelijke hoeveelheid water. Zet het op het vuur een laat het even pruttelen wanneer het kookt. Zet dan het vuur uit en laat eventueel het goedje nog even staan voordat je het door de gootsteen giet. Gebruik nu een spons en afwasmiddel om de pan volledig schoon te maken.

tip

Maak ook meteen de onderkant schoon door een aantal lagen keukenrol te doordrenken met azijn. Laat ze tien minuten op de onderkant van de pan liggen en je veegt vlekken zo weg! 

tip

2. Aangebrande pan schoonmaken met een vaatwastablet 

Een vaatwastablet doet niet alleen maar wonderen in de vaatwasser. Ook om een aangebrande pan schoon te maken, kun je slim gebruik maken van zo’n tabletje. Dit is bijvoorbeeld handig om de zwarte vlekken van de onderkant van een pan te poetsen. Zet de pan in de gootsteen die je vult met heet water en een vaatwastablet. Even laten staan en na een half uurtje maak je de pan schoon met een spons en hij ziet er weer uit als nieuw.  

3. Aangebrande pan schoonmaken met cola

Geen azijn of vaatwastabletten in huis? Duik de koelkast in en haal het laatste redmiddel erbij: cola! Wist je dat cola een ontzettend efficiënte vetverwijderaar is? Giet een glas cola in een pan en zet deze op een laag vuurtje. Even laten staan en na 30 minuten tot een uur kun je de aangebrande etensresten zo wegschrobben. 

aangebrande pan schoonmaken

Aangebrande pan schoonmaken met anti-aanbaklaag

Heb je een pan met een anti-aanbaklaag laten aanbranden? Dan betekent het waarschijnlijk dat deze laag niet meer helemaal goed werkt en misschien kun je overwegen om een nieuwe pan te kopen. Wil je echter nog geen afscheid nemen van de pan? Maak deze dan schoon met een zachte spons, niet met een schuurspons. Met zeep en warm water moeten de (aangebrande) etensresten gewoon loskomen.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

snelkookpan

Hoeveel geld en tijd bespaar je met een snelkookpan?

Als jij tijd en geld wilt besparen bij het koken, dan is de snelkookpan een heel handig apparaat. Hoe zat het ook alweer met de snelkookpan en wat kun je er allemaal mee?

Meer informatie
airfryer schoonmaken

Een airfryer schoonmaken doe je zo: 4 stappen (met video!)

Jouw airfryer moet je regelmatig schoonmaken zodat hij optimaal voor je kan blijven bakken, grillen en roosteren. Dat doe je in 4 stappen.

Meer informatie
bbq schoonmaken

De BBQ schoonmaken? 6 tips

Staat het barbecue seizoen weer voor de deur? In dit artikel lees je hoe je de barbecue het beste schoonmaakt.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch