1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Is een schepje kaneel bij de planten een wondermiddel?
Is een schepje kaneel bij de planten een wondermiddel?

kaneel bij plant

Waarom doe je kaneel bij planten als wondermiddel?  

Kaneel is een geweldige specerij. Lekker, voedzaam en ook nog eens de perfecte voeding voor planten. Echt waar? Echt waar! Niet alleen wij houden van een snufje kaneel in onze chai latte, planten lusten er ook wel pap van. 

Kaneel in de grond

Wanneer je nieuwe plantjes gaat planten, doe je er goed aan om een snufje kaneel aan de aarde toe te voegen. Kaneel is namelijk gezonde voeding voor planten. Wanneer je een nieuwe plant in zijn nieuwe pot plaatst, geef je hem dus een warm welkom met een snuf kaneel. Ook bij het planten van stekjes en het verpotten van (oude) planten strooi je een snuf kaneel op de wortels van de planten om ze te helpen opbloeien. 

tip

Gebruik kaneel in plaats van plantenvoeding. Handig wanneer je geen plantenvoeding in huis hebt, maar je plant wel een oppepper kunt gebruiken.

tip

Weg met fruitvliegjes

Niemand houdt van fruitvliegjes. Tenminste, wij niet, en als je weet wat ze met je planten doen, dan denken wij ook dat je liever planten zónder fruitvliegjes hebt. Gelukkig hou je ongedierte gemakkelijk op afstand met ons favoriete wondermiddel: kaneel. Strooi wat kaneel op en rondom de planten om fruitvliegjes op afstand te houden. Extra voordeel: muizen, mieren en ander ongedierte houden er ook niet van. Een andere manier om van fruitvliegjes af te komen, is door een vleesetendplantje naast de andere planten te zetten. 

planten verzorgen

Anti-schimmel

Ook zo’n ongewenste bijkomstigheid die planten kunnen krijgen: schimmel. Wanneer je de eerste tekenen van schimmel op je planten ziet verschijnen, kom je vanaf nu meteen met je kaneelstrooibus in actie. Door wat kaneel op de schimmel te strooien zorg je ervoor dat deze zich niet verder verspreidt. Wanneer je planten schimmelvrij zijn, is het heerlijk om een mooie plant in je slaapkamer te zetten. Voor welke slaapbevorderende plant ga jij? 

Eerste hulp bij planten 

Hoe groen onze vingers ook zijn, soms willen we een plant toch nog wel eens beschadigen. Zeker tijdens het verpotten of het verzorgen van een plant. Gelukkig is kaneel ook een eerste hulp bij plantongevallen. Kaneel helpt een plant herstellen. Wanneer een stam, steel of blad beschadigd is, hoeft dat niet meteen het einde van jouw groene vriend te betekenen. Door wat kaneel op de ‘wond’ te strooien ondersteun je het genezingsproces van de plant. Wist je dat planten zuurstofreinigend werken? Deze planten zuiveren de lucht in huis:

Gemalen kaneel of kaneelstokjes?  

Wanneer je een kaneelbehandeling voor je planten in petto hebt, vraag je je misschien af hoe je het beste aan de slag kunt gaan. Gebruik gemalen kaneel voor je planten. Op deze manier neemt de plant de kaneel het best op. Als je echt alleen kaneelstokjes hebt, is het aan te raden deze zo klein mogelijk te maken. Aangezien kaneelstokjes best hard zijn, is het wel makkelijker om gemalen kaneel te gebruiken. Nadat je planten lekker in de watten gelegd zijn met kaneel, verwen je ze ook met een regenbuitje in de tuin. 

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

Bloemen bewaren

Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze plekken in huis

Wil jij zo lang mogelijk genieten van mooie bloemen in huis? Met deze tips blijven ze langer mooi en houdbaar.

Verder lezen
Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch