1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hond wassen: in 5 stappen een fris huisdier

Hond wassen: in 5 stappen een fris huisdier

Hond wassen

Wil je jouw hond wassen omdat hij door de modder heeft gerold of in het water is gesprongen? Dan is het tijd voor een lekkere wasbeurt. Hoe pak je het wassen van een hond precies aan? Hieronder lees je hoe je in 5 stappen een fris huisdier krijgt.

Hoe vaak een hond wassen?

Was je hond alleen als hij erg vies is. Je hond heeft van nature een vettige beschermlaag op zijn huid. Als je jouw hond vaak met shampoo wast, dan kan de bovenste laag van die huid worden aangetast. Kortharige honden reinigen hun vacht zelf. Heb je een langharige hond? Dan zijn drie tot vier wasbeurten per jaar, naast de wekelijkse borstelbeurten, meer dan genoeg. 

hond wassen

Dit heb je nodig als je je hond gaat wassen

Een hond wassen kan nogal een klus zijn. Zéker als je een puppy hebt die niet stilzit, of juist een grote hond die er nogal van houdt om zichzelf uit te schudden. De volgende dingen heb je nodig bij het wassen van je hond:

 • Hondenshampoo

 • Douchekop 

 • Hondenborstel

 • Handdoeken 

 • Föhn

Een hond wassen in 5 stappen

1. Goed borstelen 

Voordat je je hond gaat wassen is het slim om hem eerst goed door te borstelen. Sla deze stap zeker niet over als je een hond met lange haren hebt. Met zo’n borstelbeurt kun je eventuele klitten en losse haren eruit borstelen. 

2. Vacht natmaken

Zet de hond in de douche of in de badkuip en zet het water aan. Zorg dat het water lauwwarm is. Zet vervolgens de douchekop dicht op de huid van je hond, hierdoor dringt het water door tot diep in de vacht. Maak eerst het lijf van je hond nat, en daarna pas zijn kop. Til deze iets omhoog, zodat het water niet in de ogen of neus komt. Zorg tijdens het natmaken van de vacht dat de oren van je hond droog blijven. Dit kun je doen door een kommetje van je handpalm te maken en over het oor te houden. 

3. Shampoo aanbrengen 

Breng een speciale hondenshampoo aan op de vacht van je hond. Er zijn verschillende soorten shampoo voor honden met lang, kort, donker of licht haar. Breng de shampoo van achter naar voren aan en masseer de shampoo goed in. Op die manier reinig je niet alleen de bovenlaag van de vacht, maar ook de onderlaag. Laat de shampoo na het aanbrengen even intrekken.

4. Shampoo uitspoelen

Spoel de shampoo met lauwwarm water uit. Maak eerst de kop van je hond schoon, en daarna de rest van zijn lijf. Het goed uitspoelen van de shampoo is erg belangrijk. Doe je dat niet, dan kan je hond last krijgen van huidirritatie en vervelende smetplekken.

5. Hond afdrogen 

Ben je klaar met uitspoelen, dan wring je eerst het merendeel van het water uit de vacht van je hond. Breng daarna een handdoek aan op de rug van je hond. Als je een kortharige hond hebt, maak dan cirkelvormige bewegingen met een handdoek. Heb je een hond met lang haar? Dep je hond dan droog en ga niet hard heen en weer over de haren, want hierdoor ontstaan klitten. Gebruik na afloop een föhn op lauwwarme stand en droog je hond terwijl je de haren borstelt. Heeft je hond dit allemaal braaf doorstaan? Beloon je hond dan met een lekkere kauwsnack of de lekkerste hondenbrokken!

Boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

groenten voor honden

Welke groenten mag een hond eten?

Welke groenten mag een hond eten? Het is een vraag die veel hondenbezitters hebben. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Verder lezen
denkspelletjes hond

5 denkspelletjes voor de hond om zelf te maken

Denkspelletjes voor honden?! Ze zijn er gek op! Geef ze het ultieme hondenspeeltje met deze zelfgemaakte denkspelletjes

Verder lezen
hondenijsjes

5 makkelijke hondenijsjes voor de zomer

Een honden ijsje is een perfecte traktatie in de zomer. We zetten 5 ideeën op een rijtje voor ijsjes voor honden die je thuis kunt maken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch