1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Antwoorden op de meest gestelde vragen over honden
Antwoorden op de meest gestelde vragen over honden

antwoorden meest gestelde vragen honden

Antwoorden op de meest gestelde vragen over honden 

Wat gaat er allemaal om in de kop van een hond? Droomt een hond? Zien honden kleuren? Wie een trouwe viervoeter in huis heeft, vraagt zich dit ongetwijfeld allemaal af. Daarom helpen we je een handje: we geven antwoord op alles wat je wil weten over honden!

Zien honden kleuren?

Je hebt je ongetwijfeld eens afgevraagd hoe jouw hond de wereld eigenlijk ziet. Ziet een hond überhaupt kleuren? Het antwoord: jazeker. Honden zien kleuren, maar niet zoveel als wij. Wij mensen hebben drie soorten kegeltjes in onze ogen, waarmee we rood, geel en blauw waarnemen. Honden hebben maar twee soorten kogeltjes en nemen dus minder kleuren waar. Grappig detail is dat honden de kleur groen niet waarnemen. Rood lijkt voor honden meer op geel. 

Waarover droomt een hond?

Dat honden dromen, dacht je misschien al wel. En het klopt. Maar waarover droomt een hond? Eigenlijk zijn het net mensen: honden dromen net als wij meestal over de dingen die ze hebben meegemaakt de afgelopen tijd of diezelfde dag. Net als mensen slaapt een hond slechter als hij stress heeft. Bijvoorbeeld wanneer hij minder aandacht krijgt van zijn baas. Gun je hond een fijne nachtrust door hem ‘s avonds wat liefde te geven!

Wat gebeurt er al een hond chocolade eet?

Chocolade: wij mensen zijn er dol op. Honden vaak ook, maar juist dat is niet de bedoeling. Want chocolade is hartstikke giftig voor honden. Wat gebeurt er eigenlijk met je hond als hij chocolade eet? Na het eten van chocolade kunnen er verschillende symptomen opduiken. Denk aan rillen, hijgen, diarree of braken. Maar het kan ook erger: sommige honden krijgen epilepsie-aanvallen door het eten van chocolade. Of hartritmestoornissen. Goed oppassen, dus! 

Mag een hond tomaat eten? 

Veel hondenbaasjes geven zo nu en dan het eten wat ze zelf eten ook aan hun hond. En dus is het verleidelijk om je hond ook een (stukje) tomaat te geven. Maar kan dit kwaad? Is tomaat giftig voor een hond? Het antwoord hierop is een beetje vaag: ja en nee. Een niet-rijpe tomaat is namelijk wel erg giftig voor een hond, maar een mooie, rode tomaat niet meer. Toch kun je maar beter oppassen met het geven van tomaten aan je hond, want er hoeft nog maar een klein beetje van deze verkeerde stoffen (tomatine en solanine) in te zitten en je loopt risico… Dat wil je natuurlijk niet.

Hoe oud worden honden?

Haal je een hond in huis, dan ben je vast eens benieuwd hoe oud jouw trouwe viervoeter gaat worden. Dat hangt vervolgens weer af van het ras dat je in huis haalt. Zo schijnen kleine honden vaak ouder te worden dan grote honden. Gemiddeld genomen worden honden zo’n 10 tot 13 jaar oud. Leuk feitje is dat de oudste hond aller tijden maar liefst 30 jaar oud werd. Het was een mix tussen een beagle, teckel en terriër!

Voor op het boodschappenlijstje voor jouw hond: 

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan hondenvoer voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

 

Meer zoals dit:

beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen
Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
puppy in huis

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Die kleine voetjes, die schattige oogjes… Leuk, een puppy in huis! Maar waar moet je op letten, de eerste dagen dat je een pup in huis hebt?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch