1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips
Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Merk je op dat jouw hond stress ervaart? Wij mensen zijn er niet dol op, maar onthoud goed: jouw hond ook niet. Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en we helpen je graag op weg met goede tips. 

Stress bij mijn hond: hoe herken ik het?

Om te weten of er werk aan de winkel is voor jou, is het natuurlijk handig om te checken of jouw hond eigenlijk wel stress heeft. Niet alle honden hebben hier last van namelijk. Sommige honden zitten - net als mensen - prima in hun vel. Maar geldt dat ook voor jouw hond?

Zeuren of blaffen

Niet ieder hondenbaasje is ervan gediend: een zeurende of blaffende hond. Wees echter niet te streng, misschien zit er wel iets achter dit gedrag van je hond. Honden kunnen zeuren of blaffen inzetten om zichzelf te laten ontspannen of om jouw aandacht te krijgen voor hun onrust.

Een andere blik in de ogen

Een andere manier om stress te ontdekken bij je hond, kan in sommige gevallen via de blik in zijn of haar ogen. Sommige gestresste honden vertonen wijde pupillen of knipperen vaker met de ogen. Kijkt je hond je anders aan dan je gewend bent? Dan kan dit een duidelijk reden hebben! 

Een bevende hond

We moeten bekennen: het is zeker niet altijd makkelijk om lichaamstaal van je hond te lezen. In sommige gevallen beven honden namelijk van plezier, maar in andere gevallen doen ze dit vanuit stress. Denk bijvoorbeeld eens terug aan een bezoekje aan de dierenarts. Grote kans dat je hond op dit moment beefde. Merk je dat je hond beeft als het spannend is, probeer er te zijn voor je hond, blijf dichtbij en aai nog eens extra. 

bange hond

Hoe kan ik stress bij mijn hond verminderen?

Natuurlijk kunnen er nog meer kenmerken zijn die op stress duiden bij jouw hond, maar jij als baasje kent hem of haar het beste. Dan volgt de vraag: hoe kan ik stress bij mijn hond verminderen? Want dat is uiteraard wat we willen: een rustige, tevreden viervoeter in ons midden.

Zet klassieke muziek of mediterende muziek op

Honden hebben een super sterk gehoor. En een drukke omgeving kan bijdragen aan overprikkelingen. Zet rustige muziek op en je hond zal zich kunnen ontspannen. Klassieke muziek heeft bijvoorbeeld een goed effect op het stresslevel van een hond, maar er bestaan ook tal van hondenmeditaties op YouTube.  

Blijf zelf kalm

Een hond met stress kan bij veel baasjes op de zenuwen werken. Het gevolg is dat het baasje boos wordt of frustraties afreageert op de hond. Honden voelen deze spanning bij jou en de gouden regel is dan ook om dit niet te doen. Bewaar de kalmte, zelfs wanneer je boos bent op je hond. De hond voelt jouw boosheid en dat kan juist weer voor extra stress zorgen.

Yoga met je hond: dogya

Heb jij thuis wel eens aan yoga gedaan? Veel dieren vinden het leuk als hun baasje een yogales doet. Vaak doen ze spontaan zelf mee, op hun eigen manier. Dat heeft inmiddels een naam gekregen: dogya, een ontspannen bezigheid voor je hond. Jouw yogales kan dus zomaar het verschil maken en voor jullie beide even ontspannend werken. 

Voor op het boodschappenlijstje:

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan hondenvoer voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

Meer zoals dit:

beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen
Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
puppy in huis

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Die kleine voetjes, die schattige oogjes… Leuk, een puppy in huis! Maar waar moet je op letten, de eerste dagen dat je een pup in huis hebt?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch