Nutriscore van ALDI om een betere keuze te maken en dezelfde soort producten simpel en snel met elkaar te vergelijken
  1. Startpagina
  2. Nutri-Score

Nutri-Score: kijk, vergelijk en kies voor de betere keuze

Ben jij al producten tegengekomen met Nutri-Score? Je vindt het logo op steeds meer van onze eigenmerkproducten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om verantwoorde, betaalbare en gezonde voeding voor iedereen toegankelijk en vindbaar te maken. Dit doen we door informatie over de voedingswaarden op een makkelijke manier weer te geven door middel van Nutri-Score. Zo zorgen we ervoor dat het maken van een betere keuze gemakkelijker wordt.

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een internationaal voedselkeuzelogo dat helpt te kiezen voor het product met een betere samenstelling. Het vertaalt de voedingswaarden van een product in een duidelijke 5 letter- en kleurcode: A t/m E. Zo zie je in één oogopslag dat een donkergroene A een betere keuze is. Dat product heeft een betere samenstelling dan eenzelfde soort product met een donkeroranje D of een rode E. Met Nutri-Score kun je dus dezelfde soort producten simpel en snel met elkaar vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld magere melk met volle melk vergelijken, maar geen melk met brood.

Vergelijk dezelfde soorten met elkaar:

Gebruik Nutri Score bij ALDI. Je vergelijkt dezelfde soort producten met elkaar: ontbijtkoek zonder suiker, ontbijtoek met minder suiker en ontbijtkoek met kandij

Je vergelijkt ontbijtkoek dus niet met pastasaus:

Gebruik Nutri Score bij ALDI. Je vergelijkt dezelfde soort producten met elkaar: ontbijtkoek vergelijk je dus niet met pastasaus

Nutri-Score is een handig hulpmiddel om makkelijker te kiezen voor een betere keuze. Dat is vooral handig voor producten buiten de Schijf van Vijf. Voor een gezond eetpatroon blijft het belangrijk om gevarieerd te eten volgens de Schijf van Vijf. Benieuwd naar hoe je dit doet? Lees hieronder meer over de Schijf van Vijf.

ALDI heeft allerlei producten die gezond zijn en binnen de Schijf van Vijf vallen. Gezonde voeding is bij ALDI betaalbaar en toegankelijk voor iedereen!

Schijf van Vijf

Verder lezen
Samenstelling Nutriscore bij ALDI. Producten krijgen een hogere score door eiwit, vezels, fruit, groenten en peulvruchten. Producten krijgen een lagere score door energie (kcal), suikers, verzadigd vet en zout. Wil je precies weten wat er in het product zit? Kijk dan naar de ingrediëntentabel op de achterkant van het product

Betere samenstelling

Bij ALDI werken we dagelijks aan het verbeteren van de recepturen van onze eigenmerkproducten. Door het verlagen van zout, verzadigd vet en suikers maken we onze producten steeds een beetje gezonder, en blijft de smaak net zo lekker. Verschillende producten hebben daarom de afgelopen tijd een betere Nutri-Score gekregen. Zo hebben we onze fruitspread abrikoos nog verder in suiker verlaagd, waardoor deze nu een Nutri-Score C heeft in plaats van D.

Hoe wordt Nutri-Score berekend?

Elk product krijgt een score op basis van de voedingswaarden en gebruikte ingrediënten. De achterliggende formule houdt rekening met gunstige voedingstoffen (eiwitten, voedingsvezels, fruit, groenten, peulvruchten en noten) en minder gunstige voedingsstoffen (energiegehalte (kJ), suikers, verzadigd vet en zout). Aan de hand van de totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Zo kun je gemakkelijker kiezen voor het product met een betere samenstelling, in vergelijking met dezelfde soort producten.

Nutriscore logo op ALDI producten

Door wie is Nutri-Score ontwikkeld?

Nutri-Score is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. In verschillende EU-landen is het logo al geïntroduceerd. Sinds 1 januari 2024 is Nutri-Score ook in Nederland wettelijk toegestaan als vrijwillig voedselkeuzelogo. Je zal daarom de komende tijd steeds meer producten met een Nutri-Score zien.

Bekijk de persinformatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor meer informatie.

Kiezen voor gezond? Natuurlijk wel.

Weten wat ALDI nog meer doet op het gebied van gezondheid? Lees hieronder meer over gezondheid bij ALDI.

Kiezen voor gezond? Natuurlijk wel bij ALDI

Kiezen voor gezond? Natuurlijk wel

Gezond en lekker eten is bij ALDI betaalbaar en verrassend eenvoudig! Wij helpen jou om een gezonde keus te maken voor een betaalbare prijs.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch