Van gevulde pasta tot nasi: 6 makkelijke recepten voor het avondeten
‘Wat eten we vandaag?’ is zo ongeveer de meest gestelde vraag thuis. Maar wat zijn lekkere (en vooral ook makkelijke) avondeten recepten? In dit artikel vind je zes uiteenlopende recepten met veel groenten en soms ook vlees of vis. Én met verse ingrediënten die niet alleen smaakvol, maar ook nog goed zijn voor je portemonnee.
Avondeten recepten
Na een lange dag werken, studeren of druk zijn met andere klusjes is weinig zo fijn als genieten van een voedzame maaltijd - het liefst een die met weinig moeite snel op tafel staat. De zes avondeten recepten hieronder sluiten daar perfect op aan. Ze zijn gevarieerd, zitten bomvol smaak en zijn ook de volgende dag nog hartstikke lekker. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de lunch de dag erna.
Gevulde pasta met rode pesto en basilicum
Makkelijke nasi met groenten en stukjes omelet
Ovenschotel met spinazie, gehakt en aardappel
Linzen curry met tomaat, kokos en limoen
Hartige taart met zoete aardappel en brie
Traybake met zalm, groene asperges en tomaatjes
1. Gevulde pasta met rode pesto en basilicum
Weinig gerechten zijn zo makkelijk te maken en staan zo snel op tafel als verse gevulde pasta. Ideaal dus als avondeten, zeker na een drukke of lange dag. In dit recept wordt de gevulde pasta met tomaat en mozzarella gecombineerd met een zachte roomsaus van rode pesto, slagroom en basilicum. Het staat in een handomdraai op tafel en valt bij zo’n beetje iedereen in de smaak. Gek op groenten? Serveer de gevulde pasta met een simpele rucolasalade of gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Ook lekker met een portie gewokte spinazie.
Naar recept: Gevulde pasta met rode pesto en basilicum
2. Makkelijke nasi met groenten en stukjes omelet
Zelf nasi maken is makkelijk en vooral ook leuk om te doen. Met onderstaand recept maak je gebruik van een kant-en-klaar nasipakket, maar je kunt de groenten ook zelf snijden of wat restjes uit de groentelade gebruiken. De sojasaus en witte peper zorgen voor de herkenbare hartige smaak, en de omelet zorgt voor voldoende proteïnen. Tip: wist je dat nasi het lekkerst is met goed afgekoelde rijst? Kook de rijst eventueel al de dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast tot de volgende dag. Zo wordt de rijst extra krokant tijdens het bakken.
Naar recept: Makkelijke nasi met groenten en stukjes omelet
3. Ovenschotel met spinazie, gehakt en aardappel
Een ovenschotel is echte winterkost. Het is warm, vult goed en is puur comfort food. Lekker met romige spinazie met crème fraîche, aardappelschijfjes en een krokant dakje van geraspte kaas. Dit recept vraagt om rundergehakt, maar je kunt het prima vervangen door dezelfde hoeveelheid vegetarisch gehakt of linzen in blik. Of maak er een visschotel van en gebruik zalm uit de diepvries.
Naar recept: Ovenschotel met spinazie, gehakt en aardappel
4. Linzen curry met tomaat, kokos en limoen
Curry is een Westerse verzamelnaam voor gerechten met Indiase invloeden en specerijen. Ze bevatten meestal veel groenten en verschillende smaakmakers, en soms ook vlees, kaas of vis. Peulvruchten zoals linzen en kikkererwten geven de curry vaak body en samen met gekookte rijst of gebakken naanbrood vormen ze een volledige maaltijd. Curry maken is hartstikke makkelijk, dus probeer het vooral eens zelf.
Naar recept: Linzen curry met tomaat, kokos en limoen
5. Hartige taart met zoete aardappel en brie
Tot een paar jaar geleden was de geitenkaasquiche of hartige taart hét gerecht voor vegetariërs. Gelukkig is er steeds meer keuze voor vega’s en flexitariërs, en zijn hartige taarten lang niet meer zo afgezaagd. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaand exemplaar met zoete aardappel, bietjes en brie. Hartig, fris en toch ook romig. Daar wordt iedereen blij van.
Naar recept: Hartige taart met zoete aardappel en brie
6. Traybake met zalm, groene asperges en tomaatjes
Traybakes worden steeds populairder. Ze zijn namelijk hartstikke makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten in stukjes te snijden en te mengen met een beetje olijfolie en verschillende smaakmakers. Verdeel de ingrediënten over een bakplaat en rooster ze in de oven. Een kind kan de was doen! Deze traybake bevat krieltjes in de schil, groene asperges, gepofte tomaatjes en moten zalm.
Naar recept: Traybake met zalm, groene asperges en tomaatjes