MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

De 20 lekkerste pastarecepten

Pasta, wat is het toch een fijn ingrediënt! Van een snelle pasta voor doordeweeks tot een stoofsaus die urenlang in het weekend staat te sudderen, je kunt er alle kanten mee op. Of je nu vlees, vis of voornamelijk groenten gebruikt, ook dan is de keuze reuze. Op de website staan ontzettend veel lekkere pastarecepten, maar voor dit artikel verzamelden we de 20 allerlekkerste. Smul je mee?

De lekkerste pastarecepten 

Steeds meer mensen eten vegetarisch, maar daardoor ook vaker bewust juist wel vlees of vis. Om die reden zijn de pastarecepten in dit artikel verdeeld over vier categorieën: met vlees, vis, vegetarisch en pastasalades. Zo zie je in een oogopslag welke recepten bij jouw gevoel van die dag passen. Zie je een vegetarisch recept, maar heb je juist zo’n zin in vlees of vis? Voeg dat dan gerust naar smaak toe.

  • Pastarecepten met vlees

  • Pasta met vis

  • Vegetarische pastarecepten

  • De lekkerste pastasalades

Pastarecepten met vlees 

Eén van de bekendste en meest gemaakte of gegeten pastagerechten is pasta bolognese. In Italië wordt deze saus met vlees en tomaat ook wel ragú bolognese genoemd, waarbij ragú de benaming is voor een saus met gestoofd vlees. In dit lijstje vind je dan ook onder andere een zalige ragú, maar ook een makkelijke lasagne met gevulde pasta, een frisse lentepasta met doperwten en een winterse ovenschotel met spruitjes, prei en ham.

Pasta met vis 

Visliefhebbers halen hun hart op met de onderstaande recepten, want weinig zo lekker als een spaghetti met garnalen en witte wijn of de klassieker met zalm en broccoli. Krijg je eters over de vloer en wil je indruk maken? Ga dan voor het recept voor kabeljauw met tagliatelle met bloemkoolcrème. Verfijnd, zacht en niet te ingewikkeld.

Vegetarische pastarecepten 

Onze website staat vol met vegetarische pastarecepten. Van een doordeweekse pasta pesto met broccoli tot verse gevulde pasta met eekhoorntjesbrood, room en pijnboompitten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Bekijk de recepten hieronder en kies een gerecht dat je nog niet eerder hebt gemaakt. Zo verras je jezelf en ontdek je misschien wel andere smaken en smaakcombinaties.

De lekkerste pastasalades 

Tot slot nog een aantal pastasalades. Ideaal voor in de lente & zomer, maar - tussen ons - eigenlijk gewoon het hele jaar door. Pastasalades maak je met gemak tot een dag van tevoren, maar laat ze altijd even op kamertemperatuur komen voor gebruik. Bewaar als het even kan een klein beetje van de smaakmakers uit het gerecht, zoals verse kruiden, noten of kaas, en gebruik het vlak voor het serveren ter garnering, dat ziet er extra lekker uit. Kook de pasta voor een pastasalade altijd een minuutje langer dan je normaliter zou doen. Als de pasta afkoelt wordt het namelijk altijd iets steviger.

Meer zoals dit: