MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

6 eenvoudige recepten met bonen en peulvruchten

Bonen en peulvruchten zijn niet alleen gezond, ze zijn ook heel erg lekker. Bovendien is de keuze reuze, want wat dacht je bijvoorbeeld van kikkererwten, linzen, zwarte of witte bonen? Stuk voor stuk hebben ze hun eigen smaak, structuur én voegen ze iets unieks toe aan je favoriete gerechten. Daarom: zes heerlijke recepten met peulvruchten en bonen.

Eenvoudige en lekkere recepten met peulvruchten en recepten met bonen 

Bonenstoof 

Een bonenstoof is als een warme deken op een koude dag. Het is heel simpel: bonen, groenten en kruiden langzaam laten sudderen tot een verwarmende stoof. Ouderwets? Nee hoor: je kunt zelf variëren met verschillende bonen en peulvruchten en bijvoorbeeld frisse kruiden toevoegen om het wat minder klassiek te maken.

Chili sin en con carne 

Chili is niet voor niets een echte Mexicaanse klassieker. Je maakt dit gerecht met verschillende bonen; bruine, zwarte en soms zelfs witte bonen. Deze maaltijd is echt comfort food, vooral door de combinatie van vullende bonen en warme specerijen zoals kaneel en komijn. Tip: je kunt voor chili heel makkelijk bonen in tomatensaus gebruiken, of varieer zelf met verschillende bonen en peulvruchten.

Salade met bonen en peulvruchten 

Voeg bonen en peulvruchten toe aan je favoriete salades om ze extra vullend te maken. Zo kom je bovendien ook sneller aan je portie vezels en eiwitten. Door te kiezen voor bonen met een stevige textuur zoals bijvoorbeeld kikkererwten of linzen, heb je ook meteen een lekkere bite in je salade.

Linzen als vleesvervanger 

Bonen en peulvruchten zijn superhandig als vleesvervanger. Je kunt er burgers, gehaktballen of taco-vullingen mee maken. Of gebruik ze bijvoorbeeld in pastasauzen waar je normaal vlees of een vleesvervanger zou gebruiken. Kies dan bijvoorbeeld voor linzen in plaats van (vegetarisch) gehakt. Zo kun je heel makkelijk wat minder vlees eten, maar blijft je maaltijd net zo lekker en zit je zelfs langer vol.

Soep met bonen of peulvruchten

Door bonen en peulvruchten in je soep te gebruiken maak je er heel makkelijk een stevige maaltijdsoep van. Denk bijvoorbeeld aan linzen- of kikkererwtensoep. En vergeet ook de klassieke erwtensoep niet natuurlijk. Deze soepen zijn niet alleen simpel te maken, maar ook vaak goedkoop.

Meer zoals dit: