IJscoupe maken: 5 tips voor ijs versieren
Een ijscoupe maken klinkt als iets voor kleine kinderen, maar het is leuk voor jong en oud. Je kunt namelijk álles gebruiken wat je maar wil. Van verschillende soorten ijs tot de lekkerste sauzen, maar ook vers of bevroren fruit, gehakte noten, verkruimelde koekjes en een grote toef slagroom. Verdeel alle toppings over verschillende bakjes en haal de mooiste coupes of schaaltjes uit de kast. IJs versieren was nog nooit zo leuk!
-
Lees ook: Makkelijk dessert: maak een ijstafel
IJscoupe maken: 5 tips voor ijs versieren
IJs versieren ken je van kinderpartijtjes van vroeger, maar het blijft een leuke bezigheid. Zeker als je met kinderen bent is het een feest, want voor hen is er weinig zo leuk en lekker als je eigen ijscoupe maken. Hieronder vind je vijf verschillende tips, variërend van de verschillende smaken ijs tot hoe je noten het lekkerst laat smaken. Dek de tafel met een gezellig laken, verdeel de ingrediënten over verschillende schaaltjes en je kunt aan de slag.
Gebruik maximaal twee soorten ijs
Ga voor één smaak saus
Gebruik vers, gedroogd en bevroren fruit
Rooster rauwe noten in de oven
Eindig met een koekje
1. Gebruik maximaal twee soorten ijs
Hoe verleidelijk het ook is om een coupe te vullen met heel veel soorten ijs, kun je het beste maximaal twee smaken kiezen. Dat geldt voor het maken van je eigen coupe, maar ook voor hoeveel soorten er op tafel staan. Hoe meer keuze, hoe lastiger het wordt en hoe meer de smaken door elkaar heen lopen. Kies daarnaast het liefst voor bijpassende smaken, zoals cookie dough en aardbei, pecan-karamel en triple chocolate of slagroom-mango en pistache-vanille. Schep een paar bollen ijs in je coupe en ga verder naar stap twee.
2. Ga voor één smaak saus
Dan de saus. Hiervoor geldt al helemaal: less is more! Zet eventueel verschillende soorten op tafel neer, zoals zelfgemaakte chocoladesaus, aardbeiensaus en pindakaas, maar kies voor je eigen ijscoupe maar één saus uit. Giet een of twee lepels over je ijs en vul eventueel aan met slagroom. Wil je een dame blanche maken? Maak dan een chocoladesaus op basis van pure chocolade en slagroom, en verwarm dit in een pannetje. Overgiet het koude ijs met de warme saus en top af met slagroom.
3. Gebruik vers, gedroogd en bevroren fruit
Vers fruit is ontzettend lekker en zorgt voor een fijn contrast met het ijs. Haal verschillende soorten in huis, variërend van vers fruit tot gedroogd en bevroren, en kijk ook wat er in het seizoen is. Snijd het fruit in kleine stukjes van maximaal één bij één centimeter, dan past het beter in de coupe.
4. Rooster rauwe noten in de oven
Gek op een softijsje met nougatinedip? Dat lekkere krokante strooisel met karamel en nootjes? Maak die smaaksensatie na met zelf geroosterde noten. Gebruik rauwe ongezouten noten zoals amandelen, pistachenoten, walnoten of hazelnoten. Doe de noten in een droge koekenpan en rooster op laag tot middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet verbranden en je precies ziet hoe snel het gaat. Hak na het roosteren de nog warme noten op een plank in fijne stukjes, laat afkoelen en bewaar in een schaaltje tot gebruik.
5. Eindig met een koekje
De finishing touch van elke geslaagde ijscoupe is koek. Snoepjes en gekleurde decoratie staan ook heel leuk, maar koekjes geven het geheel wat extra’s. Qua smaak, maar ook qua uiterlijk. Steek bijvoorbeeld een chocoladesigaar in het ijs of verkruimel chocoladekoekjes tot gruis en bestrooi daarmee de coupe. Gebruik hiervoor kant-en-klare of zelfgemaakte koekjes en combineer de smaak met de andere ingrediënten.
-
Lees ook: Kinderfeestje thuis vieren? 5x ideeën