WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

De lekkerste hapjes bij de chocoladefondue 

Alle chocoladeliefhebbers opgelet: we gaan het hebben over chocoladefondue! Een gerecht dat zó lekker is dat je er ‘s nachts heerlijke dromen over kunt hebben en weg mag dromen als je het aan het eten bent. We leggen uit hoe je chocoladefondue het beste kunt maken en wat je allemaal in die chocoladefondue kunt dippen.

Je kunt een chocoladefondue eten als – onderdeel van- een dessertbuffet, maar het is ook heel leuk om ‘m gezamenlijk aan tafel te smikkelen tijdens oud en nieuw, een babyshower, high tea of zoete borrel.

Hoe maak je een chocoladefondue? 

In onze winkel heb je een ruime keuze fantastische chocolade voor een lage prijs, waarvan je allemaal chocoladefondue kunt maken. Probeer te kiezen voor een chocolade met weinig toevoegingen -zoals nootjes of karamel – dat geeft het beste resultaat. Ook kun je van witte chocolade of hele pure chocolade een chocoladefondue maken, waarbij de witte veel zoeter zal zijn en de pure wat bitterder. Denk daarover na als je de lekkernijen erbij gaat kiezen, dan krijg je de beste combinatie.

Je maakt een chocoladefondue klaar door een -vuurvaste- kom boven een pan met kokend water te hangen. De kom raakt dus niet het water aan, maar door de stoom tegen de onderkant zal de chocolade langzaam smelten. Dat wordt ook wel au-bain-marie genoemd. Laat de chocolade rustig smelten, zet jouw lekkernijen voor erbij klaar en serveer direct. De chocolade zal langzaam weer hard worden, maar dan warm je hem gewoon later nog een keertje op!

Wil jij een iets dunnere chocoladefondue? Voeg dan een klein beetje vetstof toe zoals boter of zonnebloemolie.

Wat zijn de lekkerste hapjes voor bij de chocoladefondue? 

Eigenlijk ben jij de baas over jouw chocoladefondue. Je mag iedere ingrediënt dat jij lekker vindt in de vloeibare chocolade dippen. Wil je een goede richtlijn? Dan kun je één of meerdere categorieën hieronder kiezen om een leuke en kleurrijke tafel in te richten.

  1. Fruit
  2. Snoep & koekjes
  3. Noten
  4. Brood

1. Fruit 

De eerste en misschien wel de bekendste en beste categorie om te combineren met chocolade is natuurlijk fruit. Van aardbeien en bananen, tot ananas en appel. Er bestaan eigenlijk geen fruitsoorten die niet passen bij een chocoladefondue. Denk ook eens aan kiwi, peer, frambozen, vijgen, meloen, mango of mandarijntjes. Allemaal even – goddelijk – lekker.

2. Snoep en koekjes 

Nog zo’n categorie waar een chocoladefondue en jij heel blij van worden: snoep en koekjes. De bekendste varianten zijn natuurlijk marshmallows en lange vingers. Je kunt deze categorie heel makkelijk uitbreiden naar pepermunt, drop, zure matten, biscuitjes, koffiekoeken, lik-koekjes of kleine stukjes ontbijtkoekjes. Zet ook een paar bakjes met strooisnoep neer uit het decoratie assortiment, dan kun je jouw chocoladefondue helemaal laten stralen.

3. Noten 

Een heel fijne combinatie met chocolade zijn noten. Een belangrijk tip is dat je kiest voor ongezouten noten. Zout smaakt namelijk minder lekker in de chocoladefondue. In de winkel kun je een uitgebreid assortiment vinden met fantastische noten voor een lage prijs. Van macademia tot pecan, van een luxe melange tot cashewnoten. Alles past goed bij de chocoladefondue. Gebruik wel prikkers of knijpers om de noten erin – en er weer uit- te kunnen krijgen.

4. Brood 

Een geheim ingrediënt, waar je niet snel aan zult denken, zijn broodjes. Je kunt natuurlijk denken aan een volkoren boterham, maar nog lekkerder zijn croissants, mini roomboter krentenbollen, stukjes kaneelbroodjes, donuts of appelflappen. Wij kunnen niet wachten, jij wel?

Meer zoals dit: