Uitsteekvormpjes kerst inspiratie van ALDI
Kerst met de kids
  1. Startpagina
  2. Geniale tip voor een toffe kerst met de kids

Uitsteekvormpjes zijn dé tip voor een tof kerstdiner met de kids

Kerst is een hoogtepunt in het jaar en een fijn samenzijn waarbij we genieten van elkaar met lekkere hapjes en drankjes. Maar laten we eerlijk zijn, soms kan het ook best een gestress en drukte zijn aan tafel. Helemaal als die schattige kleintjes (of druktemakers) niet de juiste aandacht krijgen. Met een aantal simpele en goedkope tips waarbij uitsteekvormpjes om de hoek komen kijken, heb je hen én het kerstdiner dit jaar perfect onder controle: en dat zonder iets extra’s uit te geven!

Een groot feest met uitsteekvormpjes met kerst

Uitsteekvormpjes kerst inspiratie van ALDI

Geef een kind een bord vol met sprankelende kleuren of bijzondere vormen en in 9 van de 10 gevallen eten ze braaf hun bordje leeg. Om dit voor elkaar te krijgen hoef je geen 3-sterrenchef te zijn, want met simpele uitsteekvormpjes ben je deze kerst al klaar. Je hebt ze vast nog ergens in een la liggen of maak ze zelf – maar daarover later meer.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt de avond ervoor al helemaal losgaan op het uitsteken van allerlei ingrediënten, helemaal als de kids nog heel klein zijn. Zijn de kinderen groter, aarzel dan niet om ze zelf aan het werk te zetten. Grote kans dat ze lekker bezig zijn, terwijl jij rustig een wijntje kunt drinken met de visite.

Uitsteekvormpjes kerst inspiratie van ALDI

Fruit

Fruit en dan voornamelijk stevig fruit leent zich er perfect voor om uit te steken met leuke vormpjes. Appels, peren, meloen en ananas zijn heel fijn, maar ook van sinaasappels en kiwi’s kun je leuke sterren maken. Supertof bij het ontbijt of lunch, maar ook leuk op tafel als snack. Menig kind zal de verleiding niet kunnen weerstaan. Snuffel eens rond op de fruitafdeling ter inspiratie, het ligt daar vol met supervers en betaalbaar fruit

Gourmet

Gourmet is en blijft nummer 1 in Nederland met de kerst en dat maken wij je natuurlijk wel heel erg makkelijk. Een uitgebreid assortiment van topkwaliteit voor een kleine prijs kan zo je pannetje invliegen. En ook hier kun je uitsteekvormpjes gebruiken: allerlei groenten, een stukje gebraden kipfilet, vis of hamburger in de vorm van een kerstboom is natuurlijk spectaculair, maar probeer ook eens een pannenkoek of omelet in een vormpje te bakken. Je kunt ook de kinderen laten uitsteken op hun eigen bord, dan hebben ze direct een leuke bezigheid.

Kaas

Kaas is het meest uitgestoken stukje zuivel van Nederland, dus die mag zeker niet ontbreken bij de kerstborrel. Kies een jonge of belegen kaas als liefhebber van de kids en je kunt allerlei leuke vormen maken. Een zilveruitje of augurkje erop en klaar ben je om te happen. Simpel, betaalbaar en mega-lekker.

Zelf uitsteekvormpjes voor kerst maken

Vormpjes compleet in kerststijl in de vorm van sterren, kerstballen, sneeuwpoppen of vlokken, de kerstman of alleen zijn kerstmuts en natuurlijk de kerstboom? Je kunt ze natuurlijk kopen, maar ze zijn ook makkelijk zelf maken. Teken een simpele vorm op een stuk stevig karton en knip deze uit, waardoor er alleen de buitenrand over is. Leg deze vormpjes op het eten dat je uit wil snijden, bijvoorbeeld zachte meloen of een plak kaas, en snijd met een mesje voorzichtig langs de randen van je gemaakte vormpje. Het is wel aan te raden om dit alleen te doen wanneer je kinderen wat ouder zijn en blijf er bij het snijden ook bij. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch