MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Biefstuk in de airfryer bakken? Volg deze 3 simpele stappen 

Biefstuk in de airfryer bakken? Dat kan! Het is een minder bekende methode om biefstuk te bakken, maar zeker niet minder goed. Het is snel, makkelijk en je hebt minder boter of olie nodig. Eigenlijk een win-winsituatie, als je weet hoe je dit op de beste manier doet. In dit artikel lees je precies hoe je thuis biefstuk bakt in de airfryer.

Biefstuk bakken in de airfryer 

Stap 1: op kamertemperatuur komen

Biefstuk bakken begint bij het begin: het vlees op kamertemperatuur laten komen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en de kleuring mooi in elkaar overloopt. Bak je een biefstuk die direct uit de koelkast komt? Dan is de kans groot dat je een heel duidelijk verschil tussen de donkere buitenkant en rode binnenkant ziet zodra je het vlees doormidden snijdt. Haal daarom het vlees uit de verpakking, ook eventueel plasticfolie. Leg het vlees op een bordje in de keuken en laat zo ongeveer 30 minuten rusten. Heb je niet zoveel tijd? Alle minuten rust op kamertemperatuur helpen mee, ook al zijn het maar 5. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180-200 graden.

Stap 2: de smaakmakers  

De tweede stap bestaat uit het vlees op smaak brengen. Je gebruikt geen pan, omdat je de biefstuk in de airfryer bakt en niet in de oven. Wrijf daarom het vlees in met lekkere olijfolie en bestrooi met kruiden zoals verse tijm of rozemarijn. Ook kan het lekker zijn om een paar teentjes knoflook besprenkeld met olijfolie in een stukje aluminiumfolie mee te bakken. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat de warmte binnen in het pakketje blijft, zonder dat de knoflook verbrandt. Het resultaat is gepofte knoflook met een lekkere zoete smaak. Heerlijk voor bij het vlees.

Stap 3: biefstuk bakken maar!  

Is de airfryer lekker warm geworden en de biefstuk goed op smaak? Bakken maar! Een groot voordeel van de airfryer is dat het vlees sneller bakt in de pan. Daarbij gaart het vlees ook gelijkmatiger, omdat de warmte van alle kanten komt. Voor een rare tot medium resultaat heb je dan ook maar 6-8 minuten nodig, afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de airfryer en bestrooi met zout en peper. Laat een paar minuten rusten op een bord of in een stuk aluminiumfolie en serveer. Genieten!

Meer zoals dit: