1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Traktatie van watermeloen: piratenboot

Traktatie van watermeloen: piratenboot

traktatie maken

Wil je opvallen met jouw traktatie? Deze piratenboot steelt de show door zijn looks én omdat-ie gezond is. Een gegarandeerd succes! Deze traktatie is ideaal om een keer in de vakantie met kinderen te maken of als er iemand jarig is. Extra fijn: je maakt deze traktatie sneller dan je denkt! 

traktatie maken

Traktatie maken: watermeloen piratenboot 

Dit vlot maak je vliegensvlug. In dit artikel leggen we je alles stap voor stap uit. Tip: leg alle benodigdheden alvast klaar, dan kun je de boot meteen afmaken. 

Dit heb je nodig: 

 • Watermeloen

 • 3 lange satéprikkers 

 • 6 lange tapasprikkers

 • Dun touw

 • Afbeelding van een piratenvlag

 • Druiven

Je kunt deze heerlijke traktatie ook meenemen als je gaat picknicken. Benieuwd welke hapjes je nog meer kunt meenemen? 

piratenvlot

1. De watermeloen

De watermeloen is de basis van de boot. Leg deze horizontaal neer en snijd met een scherp mes een derde van de bovenkant af. Snij nu aan beide kanten van de meloen een rechthoek van ongeveer vijf centimeter breed uit, zodat het op een schip lijkt. Om de meloen stevig te laten staan, snij je een stukje van de onderkant af. Het vruchtvlees van de meloen is een onderdeel van de inhoud van de piratenboot. Snijd met een mes vierkanten in het vruchtvlees van de meloen. Stop de blokjes vruchtvlees in een kom, die heb je straks nog nodig. Maak vervolgens met een lepel de binnenkant van de meloen schoon.

2. De masten en riemen van de boot

De afgesneden bovenkant gebruiken we voor de masten. Snij deze in drie stukken en verwijder het vruchtvlees. Pak één van de stukken en halveer deze. Prik de satéprikker er doorheen en steek 'm in de boot. Je zeilen zijn klaar om te vertrekken!

Steek nu een satéprikker door de hele lengte van de boot, van de voorkant tot aan de achterkant. Knoop een stuk touw vast aan de voorkant van de satéprikker en maak deze ook bovenin aan de masten vast. Als laatst verbind je dit stuk touw aan de satéprikker die uitsteekt aan de achterzijde. Het touw gaat nu van voren, naar boven en weer terug naar achteren. Als de prikker niet lang genoeg is, steek je er eentje aan de voor- en achterkant van de meloen. Laat ze een stukje uitsteken. De roeiriemen maak je van de 6 tapasprikkers. Snij ze allemaal door de helft. Prik de prikker met de platte achterkant in de zijkant van de boot, drie aan elke kant. Nu heeft je boot ook roeiriemen.

3. Van meloen naar piratenboot 

Tijd om de boot te vullen. Pak de gesneden meloenblokjes en de druiven en leg deze in de meloenboot. Pak de piratenvlag en plak deze met wat lijm op de zeilen. Heb je nog piratenpoppetjes liggen? Deze kun je neerzetten in de boot. Ay ay, nu is het een echte piratenboot! Je kunt deze piratenboot ook als gewone boot serveren, dus zonder de piraten attributen. Dan heb je een heerlijk, feestelijke salade. 

Meer zoals dit:

trakteren

Trakteren op kantoor: dit zijn de leukste traktaties

Voor wie denkt dat trakteren alleen voor kinderen op de basisschool is, is deze lijst met tips verplicht. Jouw volgende mijlpaal vier je dit jaar ook op kantoor!

Meer informatie
Leuke traktaties voor kinderen op school

Trakteren op school? Leuke uitdeelzakjes en kinder traktaties

Mag jouw kind trakteren op school? Weet je niet zo goed wat? Deze uitdeelzakjes brengen de uitkomst.

Meer informatie
Gezonde lunchbox snack ideeën

Tips en ideeën voor in de broodtrommel van je kind

Heb jij inspiratie nodig om de broodtrommel van je kind te vullen? Met deze tips zorg je iedere dag voor een leuke verrassing.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch