1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond
Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond

 Gezellig eten vrienden

Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond

Heb jij binnenkort een etentje met vrienden bij jou thuis? Uren tafelen, kletsen, wijntjes drinken en lekker eten is misschien wel de leukste manier om een vrije avond door te brengen. Maar hoe doe je dat op een manier dat jij niet de hele avond in de keuken aan het zweten bent en je eigenlijk niet rustig aan tafel kunt aanschuiven? Wij geven je drie essentiële tips voor een relaxte avond met vrienden.

1. Voorbereiding is essentieel voor gezellig eten met vrienden thuis 

In een restaurant maken ze ook niet a la minute de aardappelpuree of de mosterdmayonaise, die maken ze van tevoren al helemaal klaar. Dan hoeft hij alleen nog maar warm gemaakt te worden en op smaak gebracht. Die truc moet jij natuurlijk ook toepassen wanneer jouw vrienden gezellig thuis komen eten. We maken een heel simpel stappenschema om je te helpen: 

 1. Kies het gerecht of gerechten die je wilt maken. Bekijk hier al onze heerlijke recepten.
 2. Maak alvast op papier of op ALDI.nl een boodschappenlijstje en haal in de winkel alles wat je nodig hebt voor een lage prijs. 
 3. Maak de dingen klaar die je al klaar kunt maken en zet deze in de koelkast.
 4. Nu hoeft je alleen nog de gerechten af te maken op het moment dat iedereen aan tafel zit. Voila!
vrienden diner

2. Wat voor recepten zijn handig bij een etentje met vrienden? 

Voorbereiding is dus het halve werk! Houd dat in je achterhoofd bij het kiezen van de recepten die je wilt gaan maken. Vaak wordt gedacht dat als er vrienden komen eten je helemaal moet uitpakken met zes-gangen diners. Maar dat hoeft helemaal niet. Niemand zal klagen of het zelfs opmerken wanneer jij een aantal dingen kant en klaar koopt. Denk bijvoorbeeld aan antipasti of tapas, voorgesneden groente, een bak ijs of chocolademousse uit de winkel. Die zijn met zo’n grote zorg en expertise bereid, dat merkt niemand. En in dit geval je portemonnee al helemaal niet. Hier lees je meer tips over eten maken voor grotere groepen.

Kies daarnaast voor recepten die makkelijk klaar te maken zijn of goed zijn voor te bereiden. Een lasagne kun je al helemaal klaarmaken van te voren, zoals lasagne van verse pasta of winterse lasagne van boerenkool. Maar ook soepen, zoals makkelijke mosselsoep of wortelsoep met kokosmelk zijn daar een perfect voorbeeld van. Nog een groot voordeel: bij gerechten die je van tevoren klaarmaakt kunnen de smaken nog goed intrekken.

3. Het allerbelangrijkste: wat vinden je vrienden lekker om te eten?

De laatste tip is misschien wel de allerbelangrijkste: zorg dat iedereen het eten lekker vindt. En daar bedoelen we mee dat je best van tevoren kan vragen of er dieetwensen zijn of dingen die er liever niet gegeten worden. Vraag aan alle gasten of ze allergieën hebben, lactose-intolerant zijn of glutenvrij moeten eten. Dit is heel belangrijke informatie, anders krijg je negatieve reacties aan tafel of er kunnen mensen niet mee eten en dat wil je echt vermijden.

Dus ben je een beginner of zijn het nieuwere vrienden, kies dan voor algemene gerechten (allemansvrienden), waarvan je weet dat iedereen ze graag eet (dus geen spruitjes). Komen jouw vrienden al jaren over de vloer en weet je precies wat ze willen? Dan kun je een stapje verder gaan en wel kiezen voor die spruitjes met witlof. 

Lees hier meer over hoe je dan de tafel kunt dekken volgens de etiquette.  

Meer zoals dit:

borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Meer informatie
makkelijk eten voor veel mensen

Koken voor een groep? 4 ideeën voor makkelijk eten voor veel mensen

Met deze 4 tips kun jij voortaan altijd makkelijk eten voor veel mensen op tafel zetten. Budget, lekker en simpel klaar te maken!

Meer informatie
tafel dekken

De tafel dekken volgens de etiquette is nooit zo makkelijk geweest

Wil jij de tafel dekken zoals in een restaurant? Met deze tips dek jij de tafel volgens de etiquette in een handomdraai.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch